09:17, čet, 2. Maj

Rok Možič o uspehu na evropskem prvenstvu v odbojki in o tem, kako se je znašla njegova podoba na ovitkih zobne ščetke





Rok Možič, ki se je pred kratkim vrnil z evropskega prvenstva v odbojki, se odpravlja na nova tekmovanja. Te dni se mudi v domačem Mariboru, v nedeljo potuje v Tokio. Zdaj pa si je vzel čas še za podpis pogodbe s podjetjem VBO, saj bo njegova podoba krasila embalažo inovativnih zobnih ščetk.

Eden največjih uspehov vrhunskega mariborskega športnika je zagotovo osvojena bronasta medalja na evropskem prvenstvu v odbojki. Zaveda se, da gre za ekipno delo. Na enem evropskem prvenstvu je že bil, takrat je vstopal v igro kot as, joker s klopi, letos pa je imel pomembno vlogo korektorja. Meni, da je za ekipo tretje mesto dobljeno zasluženo. Ne nazadnje so premagali Francoze, ki so jim bili kar nekaj časa trn v peti. Pravi, da je bila tekma z njimi lepa. In ko je že veliko ljudi bilo obupanih in videlo, da scenarij ni to, kar so si želeli, pravi, da je ekipa takrat, na koncu zbrala moči in odigrala peti set, tako kot zna.

“Ta bronasta medalja je kot zlata za nas,” je poudaril Rok Možič.

Odbojka je zagotovo ekipni šport in na svojo ekipo Rok Možič tako tudi gleda. Kljub svojim rosnim letom je dovolj zrel in kljub posamičnim uspehom vidi ekipo na prvem mestu. Poudarja, da so eni člani v ekipi že 15 let, sam je na novo še z nekaterimi drugimi nekaj let, tudi mlajši so. Poudarja, da imajo skupne cilje. Eden takih je olimpijada, ki si jo vsi želijo. Odbojka še nikoli bila tam, pravi Možič in dodaja, da bi bil to velik korak za slovensko odbojko.

Rok se je te dni mudil v domačem Mariboru, bil z očetom Petrom in mamo Mojco ter s preostalo družino. Deloma se je zagotovo spočil, hkrati pa nabral moči za naslednja tekmovanja. Njegov oče Peter Možič, ki je tudi sam izredno uspešen športnik, ga pravzaprav velikokrat spremlja in spodbuja na njegovih tekmovanjih, z Rokom pa je bil tudi danes na podjetju VBO, kjer je Rok podpisal pogodbo o sodelovanju.

Rok Možič z očetom Petrom Možičem pri Marku Kalohu
Marko Kaloh in Rok Možič

Rok Možič se je namreč odločil, da bo na ovitkih zobne ščetke VBO Premium njegova podoba. Velikokrat se športniki odločijo za tovrstne korake, tudi zaradi tega, da postanejo lahko vzor ljudem še na drugih področjih, ne samo v športu. Zdaj gre za mariborsko podjetje in tako mariborsko navezo uspešnega športnika in uspešnega podjetja.

Kdo ve, mogoče se bo prav zaradi Možiča kdo odločil za bolj vneto umivanje zob ali pa bo negi zob posvetil več pozornosti.

Roka Možiča v podjetju VBO že dlje časa spremljajo, ponosni so na njegove uspehe, s povezovanjem z njim pa bi mu radi izkazali tudi spodbudo za naprej. Marko Kaloh iz VBO, digitalno zobodravstvo, tako pravi, da so izjemno ponosni kot vsi Mariborčani na izjemne rezultate, ki jih dosega Rok, sploh ker je postal prvi igralec evropskega prvenstva. Ter da s svojimi uspehi postavlja na športni zemljevid sveta tudi Maribor. In da tako sam daje ogromno spodbude mladim športnikom.

Tako so iskali način, kako bi Roka Možiča podprli. In so se odločili za sodelovanje, pri katerem Rok postane na nek način prepoznaven obraz na ovitku ščetke, ki so jo razvili prav v tem podjetju. Pravi, da ne gre samo za podobo, ampak tudi to, da je Možič, tako kot vsi, moral med odraščanjem večkrat k zobozdravniku, razmišljati o tem, kaj je zdravo in kaj ne za zobe. Pravi, da je Rok celo svetoval, kako naj bo ščetka videti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.