13:40, pon, 6. Maj

Rozman v ospredje svojega programa postavlja ureditev lokalnega in tranzitnega prometa





andidat SDS za ptujskega župana Franjo Rozman v ospredje svojega programa postavlja ureditev lokalnega in tranzitnega prometa in s tem večjo prometno varnost v najstarejšem slovenskem mestu, pa tudi prijaznejšo stanovanjsko politiko. Med pomembnejšimi točkami so še zdrava pitna voda, skrb za kulturno dediščino in povabilo meščanov k sodelovanju.

Kot je povedal ob današnji predstavitvi kandidature in liste mestnih svetnikov, na kateri bo sam na prvem mestu, namerava nadaljevati z gradnjo kolesarskih poti, odpravljati nevarna mesta na cestni infrastrukturi, predlaga pa tudi polurno brezplačno začetno parkiranje na vseh lokacijah, kjer je to mogoče.

Na področju komunalne infrastrukture se skupaj z listo SDS zavzema za pospešitev projekta obnove vodovodnega sistema, za kar je treba zbrati čim več evropskega in državnega denarja. Ptuj mora postati bolj zanimiv za investitorje, da bodo mladi ostajali v mestu, zato jim je treba omogočiti bivanje in študij v svojem mestu.

Rozman bi več vsebin dal obnovljenemu dominikanskemu samostanu, prostor za razstavljanje bogate arheološke zbirke mesta pa vidi v žitnici ob Ptujskem gradu. “Končno bi morali urediti tudi infrastrukturo na parkirišču pod gradom, v tamkajšnji stari stavbi pa bi morali urediti trgovinico s spominki in urediti sanitarije,” je dodal.

Vse zainteresirane občane bi kandidat SDS, sicer tudi predsednik mestnega odbora omenjene stranke, vključil v odločanje o razvoju mesta ter z njimi skozi strokoven in argumentiran dialog skušal še izboljšati komunikacijo. Rozman, trenutno prvi mož Športne zveze Ptuj, si bo na športnem področju prizadeval za osvetlitev mestnega stadiona.

Ptujska SDS je sicer pred tokratnimi lokalnimi volitvami precej prevetrila svojo kandidatno listo in na prva mesta postavila kar nekaj mladih kandidatov. Od peterice aktualnih svetnikov je na drugem mestu Nuša Vrabl Ferančič, na šestem pa Helena Neudauer. Med njima so še Dušan Fric, Maša Goričan in Blaž Prelog, na listi pa je tudi poslanec Jože Lenart.

Na Ptuju se bo za županski položaj potegovalo osem kandidatov. Ob Rozmanu in aktualni županji Nuški Gajšek, sicer kandidatki SD, je vnovično kandidaturo napovedal nekdanji poslanec in državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš, ki kandidira s podpisi volivcev in podporo svoje liste. Gibanje Svoboda se na županske volitve odpravlja z dolgoletnim ravnateljem ptujske glasbene šole Štefanom Petkom, kandidat SNS je Andrej Lacko, kandidatka SLS Suzana Lara Krause, kandidat Levice nekdanji poslanec Boštjan Koražija, kandidat stranke Resni.ca pa Robert Križanič.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.