08:55, tor, 14. Maj

S festivalom pozitivnih zgodb k boljšemu razpoloženju Mariborčanov





V Mariboru bo danes potekal festival Ko dvignem sebe, dvignem Maribor. Gre za prvi takšen festival, s katerim želijo organizatorji preseči prevladujoče negativno miselnost meščank in meščanov ter z glasbo in predstavitvijo uspešnih zgodb doseči boljše razpoloženje v mestu. Prepričani so namreč, da je le tako možen pozitiven razvoj mesta.

foto: sta
foto: sta

Pobudnik projekta Očistimo za čisto srečo, ki želi postati gibanje in se razširiti še v druga mesta Slovenije, je skupina samostojnih podjetnikov, ki so se po besedah Mira Mihca iz podjetja za etično oglaševanje Etika naveličali stalnega “jamranja” v mestu in miselnosti, da se nič ne da narediti. “Bistveno je, da začnemo delati na sebi, in to vsak posameznik, ne le da čaka na pomoč. Najprej je treba spremeniti sebe na bolje, potem lahko postaneš zgled za znanca, soseda, prijatelja, okolico, družbo,” je povedal.

Z dogodki so začeli na začetku junija, ko so ob svetovnem dnevu okolja v enem od mariborskih nakupovalnih središč posadili drevo. Nadaljevali so z brezplačnimi delavnicami, sejmi in humanitarno akcijo za invalidne otroke.

Julija so začeli na spletu objavljati zgodbe in misli znanih Mariborčanov, ki bi lahko bili navdih drugim. Svoje izkušnje in poglede na svet so med drugim predstavili športnik Dejan Zavec, pevca Alfi Nipič in Edvin Fliser, nekdanji smučarski funkcionar Tone Vogrinec, profesor Matjaž Mulej, dobrodelni učitelj Boris Krabonja in direktor javnega podjetja Danilo Burnač.

Navdihujoče osebnosti bodo predstavili tudi na današnjem festivalu v dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor, da bi po besedah predsednice društva Pupillam Iris Magajna čim več ljudem predali sporočilo, da je mogoče dvigniti sebe in druge s svojim vzorom. “V mestu imamo toliko pozitivnih ljudi in prek njih toliko pozitivnih zgodb, a jih ne znamo videti,” je dodala podžupanja Maribora Jelka Černivec.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.