21:08, sob, 4. Maj

S helikopterjem so ga prepeljali v UKC Maribor, a mu ni bilo pomoči





Iz UKC Maribor so bili policisti včeraj popoldne obveščeni, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 29.5.2023 okoli 15.40 ure v Velenju umrl 59-letni pešec, kot smo že poročali.

Prometna nesreča se je zgodila 29. maja okoli 15.40 ure v Velenju. 29-letni voznik motornega kolesa je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo.

Pešca so s helikopterjem prepeljali v mariborski klinični center

Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in 59-letnega pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 59-letni pešec je bil z helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer pa je včeraj popoldne umrl. Kot smo poročali, je preminil znan slovenski fotograf – Peter Marinšek.

Zoper 29-letnega voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba po 324. členu KZ-1B na ODT Celje. Iz PU Celje za Lokalec.si še pojasnjujejo: “Stanje peške in stanje motorista je po naših podatkih nespremenjeno.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.