22:14, čet, 28. Mar

S svetim Martinom na Vinski vrh nad Selnico ob Dravi





Današnji pohod na Vinski vrh nad Selnico je zagotovo uspel in združil tako mlajše kot starejše pohodnike, ne nazadnje pa tudi družine, ki so se po poti vse do vrha ustavljali pri ponudnikih dobre domače vinske kapljice in odlične domače hrane. Pohodnikom sta se ne nazadnje pridružila tudi kraljica Vinskega vrha Andreja Hekič in sveti Martin, ki je kar sproti od postojanke do postojanke krstil vinski mošt v vino. Na vrhu pa so posadili še potomko najstarejše trte na svetu.

Čeprav so se po poti veliko šalili, pa so svoje poslanstvo vsi vzeli zelo resno, tako organizator kot tudi sveti Martin in vinska kraljica, ne nazadnje pa tudi kmetovalci in vinogradniki, ki so pohodnikom ponudili domače dobrote. Janko Lisjak, organizator kulinaričnega pohoda, je vse ponudnike iskreno pohvalil, saj so nekateri skoraj vso noč pekli pecivo in druge jedi. Tako nam je povedal:

Pohodnikov se je bralo veliko, večja skupina je krenila na pot skupaj, nekaj manjših pa se jim je pridružilo na vrhu. Tisti, ki so šli skupaj s kraljico Vinskega vrha in svetim Martinom, ki ga je odlično odigral Rok Berdinek, so bili deležni tudi kulturnega programa in krsta vinskega mošta pri vsaki hiši, kjer so se ustavili. Rok Berdinek je povedal, da je pomembno, da širijo tudi dobro voljo in da res krstijo na vsaki postaji. Njegova izjava je v posnetku:

Kraljica Vinskega vrha Andreja Hekič pa je imela tokrat posebno nalogo. Ne samo da se je družila z ostalimi in promovirala vina z Vinskega vrha, za katera je rekla, da jih domačini pridelajo s svojimi pridnimi rokami, danes je tudi zasadila na samem Vinskem vrhu potomko najstarejše trte na svetu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.