12:59, čet, 2. Maj

Sedaj je jasno, tudi Franc Kangler v boj za župana Maribora





Pred lokalnimi volitvami, ki bodo 20. novembra, se uradno začenja volilna kampanja. Politične stranke pa so imele le še danes čas za vložitev kandidatur oz. kandidatnih list za občinske svetnike ter kandidatur za župane.

Tik pred iztekom tega časa, ki je do 19. ure, pa so kandidaturo vložili tudi v NLS Listi Franca Kanglerja, njihov kandidat za župana je Franc Kangler. Njega osebno sicer danes na vložitev ni bilo.

Danes so kandidature za župana Mestne občine Maribor vložili še kandidati SDS Dejan Kaloh, SD Boštjan Klun in Liste mladih. Povezujemo Matic Matjašič ter stranka NSi, ki za župana predlaga Bernarda Memona. Prav tako je stranka Levica danes predstavila svojega kandidata, in sicer Vladimirja Šego. Popoldne je to storila kandidatka Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR) Lidija Divjak Mirnik, ter tudi mestni svetnik Miha Recek.

Že v prejšnjih dneh so kandidature vložili sedanji župan Saša Arsenovič, ki kandidira s podpisi podpore, ter kandidati Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič, Gibanja Svoboda Vojko Flis, Stranke slovenskega naroda Franc Jesenek ter Liste kolesarjev in pešcev Josip Rotar. V Piratski stranki predlagajo za županjo Maribora Nino Beyokol.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.