11:09, pet, 10. Maj

Selničan postal mojster goju ryuja 4. dan





Kot smo lahko zasledili na socialnem omrežju Facebook s strani selniškega trenerja Kamila Fras, je v svoji uspešni športni karieri dosegel že naziv mojstra karateja 6. dan, v preteklih dneh pa je na Okinawi prejel diplomo 4. DAN (yon dan) v goju ryu karateju.Tako ima sedaj selniški trener Kamil, poleg naziva mojstra karateja 6. DAN v shotokanu, še dodaten naziv v goju ryu karateju, na kar je izredno ponosen.

Kamil Fras postal mojster goju ryuja 4. dan, foto: Facebook Karate klub Selnica ob Dravi
Kamil Fras postal mojster goju ryuja 4. dan, foto: Facebook Karate klub Selnica ob Dravi

Karate mojster pravi, da je izpit opravil pri svetovno priznanem mojstru Meitatsu Yagiju 10. DAN, kateri je uradni naslednik poučevanja goju ryu karateja, prevzetega od ustanovitelja Chojun Miyagija. ”Od ponedeljka dalje z Veljkom trenirava goju ryu Meibukan na oinawi v glevnem mestu Naha. Dvakrat zvečer smo imeli trening v Hombu doju s trenerjem Akihitom Yagijem 8. DAN, kjer smo vadili osnove in kate goju ryuja. Izvedela sva veliko zgodovonskih dejstev glede karateja nasploh vezanega za Okinavo in Japonsko.Sedaj pa nadaljuejmo s treningi”,  je Kamil Fras opisal svoje vtise.

Sporoča pa tudi, da je bil to njegov zadnji trening na Okinawi. Na socialnem omrežju Facebook se zahvaljuje za vse pozitivne komentarje, mi pa mu želimo še več uspehov tudi v prihodnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.