12:21, ned, 5. Maj

Sestri Kojc na mladinskem svetovnem prvenstvu v katah zmagali, to sta povedali po osvojeni zlati medalji …





Na svetovnem prvenstvu v katah, ki te dni poteka v Abu Dabiju je zadonela slovenska himna ob zmagi Kire in Kore Kojc v “katame no kati” v kategoriji do 23 let. Sestri bosta odšli domov z zlato medaljo. Bronasto medaljo pa sta dosegli v isti kati Živa Vilfan in Tina Jaklič.

Mladinski svetovni prvakinji Kira in Kora Kojc sta v finalnem nastopu dobili 383 točk in za eno točko ugnali par z Japonske, so sporočili z Judo zveze Slovenije in dodali, da sta Vilfanova in Jakličeva dosegli tretje mesto s 376 točkami, uspešna pa sta bila tudi Tomo Mihaljević in Franci Križanič, ki sta dosegla 9. mesto.

Kira in Koja Kojc, novi svetovni prvakinji, sta za Judo zvezo Slovenije povzeli svoje občutke: “Po napornem dnevu so prvi občutki nepopisljivi. Tekma je bila napeta in zbrani sva morali ostati do konca. Zelo sva veseli in hvaležni vsakemu, ki je prispeval k temu uspehu.” Dejali sta še , da sta s finalnim nastopom izredno zadovoljni ter da sta dali vse od sebe, bili na blazini usklajeni in odločni. Premagali sta tehnično zelo dobre Japonce, sama konkurenca pa je bila na prvenstvu res močna. Veseli sta tudi uspehov drugih slovenskih tekmovalk in tekmovalcev.

“Naslov mladinskih svetovnih prvakinj nama pomeni potrditev, da dobro treniramo in kot ekipa napredujemo v pravo smer. Na svetovno prvenstvo smo se zelo dobro pripravljali in seveda gre tukaj zahvala našim trenerjem, posebno trenerju slovenske reprezentance Igorju Albrehtu in celotni ekipi. Definitivno je dodaten zagon za nadaljnje treninge in tekmovanja ter želja po napredku,” sta sestri še povedali Judo zvezi Slovenije

Tudi bronasti Živa Vilfan in Tina Jaklič sta svoj uspeh v Abu Dhabiju povzeli za zvezo:  “Občutki so neverjetni, po predtekmovanju se je zdelo skoraj nemogoče ugnati Azijce, še posebej japonski par. Občutki od evropskega prvenstva se skoraj ne razlikujejo, je pa to še eno potrdilo, zakaj sva aktualni evropski prvakinji.” Bronasta kolajna jima pomeni ogromno, trenirali sta kot običajno, dva tedna pred svetovnim prvenstvom pa sta bili v Frankfurtu kot ostali in se tam veliko naučili, sta še dejali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.