15:09, ned, 5. Maj

“Sinergija generacij” odprla vrata





Včeraj je Društvo likovnih umetnikov Maribor na široko odprlo vrata likovne razstave, katero so pripravili člani društva, ter k razstavi prispevali svoja umetniška dela in prosti čas. Po desetih letih so tokrat v sodelovanju z mladimi uspeli ponovno vstopiti v galerijo Razstavnega salona Rotovž in odpreti vrata razstav.

Medtem, ko je Društvo likovnih umetnikov Maribor že pred dvajsetimi leti galerijo izgubilo, so tokrat stopili skupaj z mladimi in se povezali z Evropsko prestolnico mladih ter letos na široko odprli vrata galerije tudi društvu. Tako je društvo že imelo prvo razstavo “Vabljeni mladi”, včeraj pa so otvorili razstavo “Sinergija generacij”, v kateri je sodelovalo 36 likovnih umetnikov. Gre za letno predstavitev članov Društva likovnih umetnikov Maribora. Na ta način jim je omogočeno, da pokažejo, kaj so ustvarili. Predsednica Društva likovnih umetnikov Irena Gajser, pa dodaja: “To je priložnost, da pokažemo kaj smo ustvarili. Pred dvema letoma smo bili uspešni tudi na tujem: Galeriji dvora Trakošćan, pa v Meštrovičem paviljonu v zagrebu. Lani so nas lepo sprejeli v Brucku na Muri; povsod so razstavni prostori omogočali, da so bile naše umetnine postavljene v primerno okolje. Programski svet EPK nas namreč kljub elaboratu za člansko razstavo ni uvrstil med rastavljajoče v domačem mestu, v galeriji Salona Rotovž.”

Predstavo so ocenjevali tudi likovni kritiki, tako je mnenje nad razstavo podal tudi likovni kritik Mario Berdič. O razstavi pa pravi: “Na tokratni likovni razstavi so najbolj presenetljiva dela predstavile DLUM – ove kiparke s kiparji ob boku, kot sta na primer v bronu odlita in v umetnino povzdignjena podvezica z modrčkom Metke Kavčič, ki nekako nadgrajujeta viseče bronaste draperije in prtičke,…”

Razstavo je otvoril tudi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec. Dela likovnih umetnikov pa bodo razstavljena v tem prostoru še vse do 12. novembra.

Več o prispevku pa jutri (četrtek, 24.oktobra) v oddaji Občinski informator, ob 18.30 na BK TV.

2013-10-22 17.52.53

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.