06:29, tor, 7. Maj

Šiško si bo prizadeval za ustanovitev Dežele Štajerske





Kandidat Gibanja Zedinjena Slovenija za župana Maribora Andrej Šiško si bo med drugim prizadeval za ustanovitev Dežele Štajerske, ki bo združevala vse štajerske občine, in Štajerske deželne banke z brezobrestno podporo investicijam v lokalno gospodarstvo. Med točkami njegovega programa je tudi vzpostavitev lokalne denarne enote mariborčan.

šiško sta

“Maribočanom je dovolj politikantov, prevarantov in manipulatorjev, zato smo se v Gibanju Zedinjena Slovenija odločili, da gremo na volitve in v tem našem vstajniškem mestu pričnemo naš pohod na Ljubljano,” je danes povedal Šiško.

V volilnem programu predlaga zmanjšanje števila članov mestnega sveta in uvedbo participatornega proračuna občine. Obljublja revizijo občinskega dolga ter odstop od občinskih pogodb, kjer na škodo javnosti bogatijo zasebniki. Z odprtjem samopostrežne ljudske restavracije bi Mariborčanom nudil hrano po neprofitnih cenah, z ustanovitvijo najmanj treh občinskih podjetij pa priskrbel delo več tisoč brezposelnim. Zavzemal se bo še za dokončanje obnove stadiona Ljudski vrt ter pristop občine k projektu Nič odpadkov.

Nekdanji vodja navijaške skupine Viole Šiško je od leta 2006 predsednik Zveze domoljubnih društev Hervardi in se preživlja s pisanjem knjig. Zaradi poskusa umora, ko se je na zatožni klopi znašel skupaj z nekdanjim poslancem Zmagom Jelinčičem Plemenitim, je bil skoraj dve leti v zaporu, a pravi, da je bil žrtev zarote in po krivem obsojen. V zapor so ga odpeljali po predvolilnem soočenju jeseni 2008, ko je kandidiral na parlamentarnih volitvah.

Gibanje Zedinjena Slovenija se bo potegovalo tudi za položaje v mestnem svetu. Svojega županskega kandidata bo imelo še v Celju, kjer bo v tej vlogi nastopil Aleš Metličar.

V Mariboru se bo poleg Šiška za županski položaj potegovalo še 16 kandidatov, med njimi sedanji župan Andrej Fištravec s podpisi volivcev in nekdanji župan Franc Kangler z Županovo listo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.