00:39, pet, 21. Jun

Škoda zaradi “zelenih srčkov” do zdaj znaša skoraj 24 tisoč evrov

Z mariborske policije so nam sporočili, da znaša škoda zaradi zelenih srčkov in napisov “go veg”, ki jih je nekdo narisal 4. marca 2021, kar 23.600 evrov po do sedaj zbranih prijavah.

Včeraj smo poročali o grafitih zelenih srčkov in napisa “go veg” na fasadi mesarije Nikl v Mariboru, ki so nastali približno v istem času kot v centru Maribora. 4. marca 2021 je namreč mariborska policija zaznala vandalske zelene grafite in nato pozvala oškodovance, da se oglasijo na policiji oziroma jih pokličejo.

Obravnavajo več kaznivih dejanj

Z mariborske policije so nam odgovorili na včeraj postavljena vprašanja v zvezi z dosedanjimi ugotovitvami, pravijo, da glede grafitov “zeleni srčki”«, ki so bili zaznani 4. marca 2021 na območju mesta Maribor, obravnavajo več kaznivih dejanj poškodovanja ali uničenja stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, po 219. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, po 220. členu istega zakona.

16 prijav o škodi, ki znaša po ocenah 23.600 evrov

Na poziv policije, ki so ga še isti dan podali v zvezi z grafiti “zeleni srčki” in napisov “Go Veg”, se je do sedaj odzvalo 16 lastnikov nepremičnin, ki so podali prijave poškodovanja fasad na objektih v njihovi lasti. Po prejetih pisnih prijavah oškodovancev skupna škoda na fasadah in drugih objektih znaša 23.600 evrov.
Preiskava še poteka, storilca še niso odkrili

V zvezi navedenih kaznivih dejanj preiskava še zmeraj poteka, so nam zapisali odgovoru in dodali: “Skrbno preverjamo vsako informacijo, ki jo prejmemo in ki bi pripomogla k odkritju storilca navedenih dejanj. Kljub vloženemu naporu nam do sedaj storilca še ni uspelo odkriti. Ker preiskava navedenih kaznivih dejanj še zmeraj poteka, vam žal več informacij trenutno ne moremo posredovati.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.