12:53, pon, 28. Nov

Skoraj vse je bilo že nared za odprtje ruškega mostu, zdaj pa se je datum zamaknil

Kot smo poročali na Lokalec.si, je bil predviden datum za odprtje ruško-selniškega mostu, 4. oktober, a kot kaže bodo odprtje prestavili za več kot 14 dni.

Da se skorajšnje odprtje mostu med Rušami in Selnico ob Dravi zamika, so poročali na Radiu Maribor. Za njih je vodja Sektorja za investicije v ceste pri Direkciji za infrastrukturo Tomaž Willenpart, povedal: “Tale dež nam jo je žal nekoliko zagodel. Predvideno odprtje 4. oktobra je sedaj prestavljeno na 20. oktober. Računamo, da bo tega dne izvajalec končal dela, ker se slabo vreme ta vikend po napovedih končuje in bodo lahko nemoteno nadaljevali.”

Domačini, ki že nestrpno čakajo na ponovno odprtje mostu, bodo zaradi tega verjetno malce nejevoljni, saj gre za edino neposredno prometno povezavo med Selnico ob Dravi in Rušami. Pot iz Ruš v Selnico ob Dravi, ki znaša čez most štiri kilometre, je po obvozu čez Maribor daljša za okoli 20 kilometrov.

Rekonstrukcija mostu poteka od lanskega maja

Obnova mostu, je sicer trajala od lani maja. V sklopu rekonstrukcije je bila načrtovana razširitev mostu s pločnikom na eni strani in na drugi strani z dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo del Dravske kolesarske poti. Zato bo objekt po obnovi širši za okoli tri metre, dobil bo tudi novo ograjo. Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 2,4 milijona evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *