08:14, čet, 16. Maj

Skupaj za letovanje otrok





V Lekarnah Maribor in hčerinski družbi Farmadent so v letošnji projekt Zdravje v vsak dom vključili pomembno humanitarno noto: Zvezi prijateljev mladine Maribor so donirali sredstva, s katerimi bodo 11tim otrokom omogočili polno letovanje v Poreču.

novinarska lekarne zpm 3

Projekt Zdravje v vsak dom teče že deveto leto. Osrednja rdeča nit ostaja predstavljanje dejavnosti Lekarn, njihovih hčerinskih družb in poslovnih partnerjev, v luči skrbi za zdravje in zdravljenje. S programom osrednjega dogajanja bodo začeli to soboto ob 10h dopoldne. Na Trgu svobode v Mariboru pripravljajo številne predstavitve, nasvete in brezplačne meritve, s katerimi bodo lahko obiskovalci preverili status svojega zdravja ali zdravljenja (delovanja zdravil ipd.). Kot je povedala strokovna direktorica Lekarn Maribor Ljubica Lovišček bodo “strokovno druženje podprli z zabavnim in bogatim kulturnim programom.

Znotraj projekta letos posebej izpostavljajo humanitarnost. Direktor Lekarn Maribor Albin Turk je poudaril, da je skrb za ljudi njihovo poslanstvo in otroci so vsekakor del tega poslanstva, zato je na vprašanje zakaj odločitev za donacijo ZPMu (v času, ko večina donira manj) odgovarja z “zakaj ne? To ni naše prvo sodelovanje z ZPMom in obljubljam, da ne zadnje. Skupaj s hčerinsko družbo Farmadent želimo 11tim otrokom zagotoviti kvalitetne počitnice in to je letovanje z ZPM.” Odločitev pa je – tako iz njegove, kakor tudi s strani direktorja Farmadenta Aleša Mlinariča – povezana z osebnimi izkušnjami iz kolonije, kot pogovorno imenujemo to obliko letovanja otrok.

novinarska lekarne zpm 2

Humanitarne geste so v ZPM iskreno veseli. Predsednik ZPMa Saša Mikić je poudaril, da se resnično zaveda “kaj takšna donacija pomeni tem otrokom. Težko se je z besedami zahvalit, ampak govorim v imenu otrok, katerih veselje sem videl na lastne oči. Verjeli ali ne, nekaj otrok, ki letujejo z nami, bo morje videlo prvič v življenju.” Veseli pa se tudi obljube za sodelovanje in povezovanje organizacij v bodoče.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.