06:08, pet, 17. Maj

Skupina Alo!Stari praznuje peti rojstni dan: “Dva velika špila, ker rojstni dan praznuješ dvakrat – s prjatli in s familijo”





Mariborski skejt pankerji Alo!Stari so aprila 2019 iznenada prileteli na slovensko glasbeno sceno in jo v svoji zvrsti tudi osvojili. Pri besedilih vztrajajo z mariborščino, hkrati pa tudi z iskrenimi, pogosto kritičnimi, pesmimi komadi in skejt punk glasbo.

Za svojih prvih pet let skupnega ustvarjanja so napovedali izid novega albuma, ta bo izšel spomladi, pa tudi dva koncerta. Prvega v četrtek, 18. aprila, v Cvetličarni v Ljubljani, drugega, v petek, 26. aprila, pa v domačem Mariboru na Štuku. In zakaj dvakrat? Tako pravijo: “Dva velika špila, dva velika žura, ker tudi rojstni dan praznuješ dvakrat – enkrat s prjatli in enkrat s familijo.”

Alo!Stari so Tine Matjašič, Matic Mlakar, Jernej Metež, Matej Kosmačin in Tomaž Medvar. Skupina Alo!Stari ustvarja svojo glasbo, fantje se nočejo stisniti v noben kalup, skrbijo pa, da domači skejt punk pride v klube in na velike odre, prepoznavni so tudi na radijskih valovih. Fantje ali kakor še raje slišijo pubeci ustvarjajo pesmi, ki človeka zadenejo, saj vedno nekaj povedo. Pa naj bo to krik po spremembi družbe, oda mestu ali prijateljem, soočanje z lastnimi demoni, ljubezenska pesem ali komad o mozolju.

Ne nazadnje jim je uspelo tudi, da so v Šiški na koncertu Ljubljančani peli po mariborsko, mariborščina skupine Alo!Stari pa je postala priljubljena po vsej Sloveniji.

Aprila 2019 so izdali svoj prvi single ‘Nea vem kam’, leta 2021 pa izdali cel album svojih pesmi “Pa kaj te s tao je”, na katerem so ‘Nea vem kam’, ‘Star’, ‘Alo, stari’, ‘Kaj naj zaj nareim’, ‘Vse bi dal’, ‘Valovi’ … Že naslovi njihovih pesmi so v mariborščini, takšna so tudi besedila. Znane so tako tudi pesmi ‘Prie tako leto ‘, ‘Preživeli smo še eno noč’, ‘Nisn jezn, sao me razpizdi!’ ter tudi tisti dve, ki so ju naredili v sodelovanju z drugimi glasbeniki: ‘Nea guši’ z Emkejem in ‘Glavno, da midva sma skup’ z Najo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.