04:28, sre, 8. Maj

Šli smo na »prvi rok«





Sinoči je Študentski svet Univerze v Maribor ponovno poskrbel za nepozaben začetek študijskega leta s prireditvijo Gremo na prvi rok 2015. S tem tradicionalnim druženjem ob dobri glasbi je zagotovil motivacijo za nadaljnje opravljanje študijskih obveznosti.

foto: Blaž Črnič
foto: Blaž Črnič

Za uvod je zbrano množico ogrela študentska skupina Earth Shock. Predstavili so se z nekaj priredbami, pa tudi s svojimi avtorskimi pesmimi. Za njimi so oder zavzeli fantje iz skupine Nude, ki je ena koncertno najdejavnejših slovenskih glasbenih pop-rock skupin v Sloveniji. Kmalu po polnoči je množico obnorela Big Foot Mama, ki je zapela prav vse svoje največje hite. Letošnji prvi rok se je zaključil pozitivno – z vedno nasmejanimi, veselimi, karizmatičnimi in sproščenimi Kingstoni.

foto: Blaž Črnič
foto: Blaž Črnič

Maja Žibert, v.d. prorektorica za študentska vprašanja UM, je po dogodku povedala: »Gremo na prvi rok je uspel! Karte smo razprodali zelo hitro, povpraševanje je bilo veliko in žal mi je za vse tiste, ki svoje vstopnice niso dobili. Skupaj smo se zabavali, družili in spoznavali. Veselo in z dvignjeno glavo gremo v študijsko leto novim ciljem in izzivom naproti. Srečno vsem!«

foto: Blaž Črnič
foto: Blaž Črnič

Seveda pa tudi letos ni šlo zgolj za zabavo, ampak je organizator, Študentski svet Univerze v Maribor, poskrbel tudi za humanitarno noto. Celoten izkupiček od vstopnic je namreč namenjen za humanitarno akcijo “Študenti za študente”, s katero bomo finančno podprli uspešne študente naše univerze, ki akademsko odličnost dosegajo kljub težkim socialnim okoliščinam. Kako bo dodeljena pomoč, je podrobneje opisano v razpisu na spletni strani Študentskega sveta UM.

Špela Mlakar, predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve ŠS UM, je z uspešnostjo humanitarne akcije zelo zadovoljna: »Študenti so ponovno dokazali, da se znajo odlično zabavati. Dvorana je bila razprodana in z zbranim denarjem od prodanih vstopnic, bomo več kot uspešno lahko do konca izpeljali našo akcijo “Študenti za študente” ter razveselili pridne študente, ki kljub oteženemu socialnemu statusu uspešno premagujejo prepreke na njihovi študijski poti in dosegajo lepe učne rezultate. Želimo si, da novica o razpisu doseže čim več študentov in da jim z enkratno denarno pomočjo obarvamo študijske dni.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.