23:19, ned, 19. Maj

Slovenci na Hrvaškem rešili življenje utapljajočemu moškemu





Po družbenem omrežju Facebook je te dni krožil zapis Ane, ki je iskala ljudi, ki so rešili življenje moškemu, ki se je utapljal.

Zapisano je bilo: “Iščemo osebe, ki so včeraj zvečer, 7.7.2023 okoli 19:00 REŠILE ŽIVLJENJE mojemu dedku Stanetu, ko je med plavanjem v morju na plaži v Peroju “pri kockoci” izgubil zavest in se začel utapljat. Po maminih besedah naj bi mu pomagala skupina ljudi, med katerimi sta bila dva moška (eden s klobukom) in dve ženski. Vsaj ena od oseb je govorila Slovensko. V kolikor se kdo prepozna v objavi, oziroma pozna osebo, ki je pomagala pa ga prosim, da se mi javi v zasebno sporočilo. HVALA.”

Oglasil se zakonski par, ki je pomagal 

V zapisanem so se osebe, ki so pomagale, hitro prepoznale: “Pozdravljeni, ali to pomeni, da je gospod Stane v redu? Vesela do neba.  Z možem sva ena izmed “tistih štirih” (čeprav se mi zdi, da nas je bilo več). Življenje vašega dedka je največja možna zahvala. SREČNO in lepo ga pozdravite.”

Mož pa je še dodal: “Z mojo Mojčico sva bila ena od tistih, ki smo pomagali vašemu dedku. Prepričan sem, da bi marsikdo drug priskočil na pomoč, mi smo pač bili blizu in hitri. Ničkolikokrat sem včeraj zvečer in danes pomislil na vašega dedka, ter se spraševal, ali mu je uspelo. Imel pa sem dober občutek, saj se je videlo, da je vaš dedek velik borec… Naj tako ostane in še veliko preplavanih km mu želim Pozdravite ga v najinem imenu.”

Za pomoč se je Ana še iskreno zahvalila: “Najprej najlepša hvala za pomoč! Dedek je sicer še v bolnici v Puli, ampak je pri zavesti in kot kaže bo vse v redu.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.