22:14, pet, 26. Apr

Slovenski rokometaši ostali brez četrtfinala na svetovnem prvenstvu





Danes ob šesti uri popoldne se je je v Kairu začela odločilna tekma za preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva v rokometu. Slovenija se je borila z gostitelji turnirja, Egipčani in le zmaga jih je vodila v četrtfinale, a tam ne bodo zaigrali, saj so remizirali.

FOTO: Rokometna zveza Slovenije / Handball Federation of Slovenia

Napredovanjem bi Slovencem prinesla le zmaga, dvoboj pa se je končal z izenačenim izidom. Z rezultatom 25:25 so tako Slovenci končali svojo pot na turnirju na severu Afrike.

Zdravstvene težave

V slovenskem taboru so imeli obilo zdravstvenih težav pred odločilno tekmo za preboj v četrtfinale. Nastop kapetana Jureta Dolenca je bil pod velikim vprašajem zaradi poškodbe prepone, Dragan Gajić, Staš Skube, Borut Mačkovšek in Dean Bombač pa so imeli želodčne težave.

Na ogrevanju je povsem omagal še steber obrambe in krožni napadalec Blaž Blagotinšek, v tako zdesetkani zasedbi pa kljub dobri predstavi v prvem in v začetku drugega polčasa, ko so imeli pet golov prednosti (15:10), niso dosegli zmage nad gostitelji, ki jim je edino zagotavljala obstanek na turnirju.

Slovenija je v skupinskem delu v Aleksandriji premagala Južno Korejo in Belorusijo ter izgubila proti Rusiji, v drugem delu v Kairu pa je bila boljša od Severne Makedonije, dvoboja proti Švedsko in Egiptom pa sta se končala z remijem.

Do zdaj dvakrat igrali med sabo

Sicer pa sta današnja tekmeca, Slovenija in Egipt dozdaj odigrala dve medsebojni tekmi na svetovnih prvenstvih. V Španiji 2013 je Slovenija v osmini finala slavila z 31:26, na Portugalskem 2003 pa v skupinskem delu izgubila s 26:27.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.