15:02, čet, 9. Maj

Smrtna nesreča pri delu! Porušil se je žerjav, delavci so padli v globino!





Danes malo po 16. uri so bili policisti obveščeni, da se je zgodila nesreča pri delu pri gradu Borl. Po do sedaj znanih podatkih je en delavec v nesreči umrl, še dva sta poškodovana. Enega od njiju so prepeljali v bolnišnico
Ptuj, drugega v UKC Maribor.

Foto: PGD Cirkulane

Po podatkih Spina, Uprave RS za zaščito in reševanje je med obnovitvenimi deli pri Borlskem gradu prišlo do delovne nesreče. Pri razstavljanju naj bi se gradbeni žerjav s konstrukcijo sesedel, pri tem pa je en delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče. Dva delavca sta padla z višjega na nižji podest, pri tem si je eden huje poškodoval nogo, drugi pa ima hude poškodbe na glavi. Reševalci NMP so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Ptuj in Cirkulane so na gradbišču preventivno odklopili elektriko, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s pomočjo avto lestve rešili poškodovanca ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Na kraju nesreče so bile prisotne vse pristojne službe, cesta Dolane -Zavrč pa je bila med intervencijo zaprta za ves promet.

Na kraju dogodka so policisti, mariborski kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka iz ODT na Ptuju. Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče prekinili in ga nadaljevali jutri.
Zaradi tega več informacij trenutno ni na voljo. Več informacij o nesreči bodo posredovali jutri, po opravljenem
ogledu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.