08:08, pon, 6. Maj

Spust z gorskimi kolesi na Pohorju





Konec tedna bo mariborsko Pohorje gostilo dirko evropskega pokala v spustu z gorskimi kolesi. V štajerski prestolnici bodo nastopili najboljši slovenski tekmovalci na čelu z Miranom Vauhom in Zarjo Černilogar, ki sta konec septembra na Pohorju dvignila pokal za najboljša v skupnem seštevku. Med prijavljenimi je tudi nekaj že uveljavljenih imen.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kolesarski park Pohorje je lani gostil zadnjo tekmo evropskega pokala, kjer se je Vauh za skupno zmago pomeril z Žigo Pandurjem. Mariborskim organizatorjem je v sezoni 2014 pripadla čast odpreti evropski pokal, tekmovalce pa letos čaka osem preizkušenj. Po Mariboru bodo nastopili še v Schladmingu, Val di Soleju, Les 2 Alpesu, Špičaku, Pili, Wiriehornu in Leogangu.

Na prizorišču, ki je pred leti že gostilo dirko za svetovni pokal, bo tudi nekaj mednarodno uveljavljenih imen. Na startu bo Francoz Remi Thirion, zmagovalec dirke svetovnega pokala v Andori v sezoni 2013, evropski prvak Avstrijec Markus Pekoll, Novozelandec Cameron Cole, Britanec Brendan Fairclough, Slovak Filip Polc, Švicarka Emilie Siegenthaler, trenutno sedma na lestvici Mednarodne kolesarske zveze …

Prireditelji evropskega pokala so v sezoni 2014 poskrbeli za novost v tekmovanju, t.i. superfinale. Trideset najboljših moških v finalu se bo nato še v eni vožnji pomerilo za končno zmago. To pomeni, da bo tekmovalec v superfinalu svojo uvrstitev lahko še izboljšal ali pa poslabšal.

Evropski pokal se začne s petkovim treningom, v soboto ob 14.30 je razvrstitvena vožnja, finale pa bo v nedeljo ob 11.30.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.