14:29, ned, 28. Apr

Slovenka leta 2017 je Mariborčanka Petra Greiner





Mariborčanka Petra Greiner je po izboru bralcev revije Jana postala Slovenka leta 2017.

Revija Jana je sinoči podelila naziv Slovenka leta. Med desetimi damami je po mnenju Janinih bralcev naziv Slovenka leta pripadel fizioterapevtki, sicer mami treh otrok in ustanoviteljici Zavoda 13 Petri Greiner.

Njena značajska lastnost je vztrajnost, ki ji je dala moč posebej po rojstvu drugorojene hčerke Sofie, ki ima prirojeno genetsko napako trisonomijo 13. Na vprašanje kaj ji pomeni naziv Slovenka leta 2017, je za naš portal odgovorila: “zaradi tega bo morda vsem mamam otrok s posebnimi potrebami malo lažje,” je dejala Greinerjeva.

Foto: Slavko Rajh
Petra Greiner, foto: Slavko Rajh

V Unionski dvorani v Ljubljani so se sinoči na izboru Slovenka leta poklonili ženskam in vsem kandidatkam za Slovenko leta 2017, ki so s svojim delom in osebnostjo pozitivno zaznamovale življenje posameznikov in družbe. Odgovorna urednica revije Jana Lidija Petek Malus je dejala, da so izbrali smo deset žensk, ki izstopajo s svojim delom in so preprosto najboljše v tem, kar počno. “Vsaka od njih predstavlja delček našega življenja, zato želimo, da se njihov glas sliši! Vse izbrane dame so ambasadorke pozitivnih vrednot in opogumljajo naše bralke. Te pa so za Slovenko leta 2017 izbrale Petro Greiner, ki ji v imenu uredništva revije Jana iskreno čestitam,” je dodala.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.