22:45, pon, 6. Maj

Stavka kardiologov še ni razrešena





Mariborski kardiologi s predstavniki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor še vedno niso našli kompromisa. Ali bodo stavkali ali ne, naj bi bilo znano jutri.

Podrobnosti sledijo …

UKC Maribor

Posodobljeno: 16.7.2014, 14.00

Po besedah interventnega kardiologa Gregorja Kompare, kakor tudi predsednika sveta zavoda UKC Maribor Bogdana Čepiča, so na današnjih pogajanjih sicer zbližali stališča glede večine stavkovnih zahtev. Med sedmimi, kolikor jih je, ostaja delno nedorečena stavkovna zahteva za več dopusta (zaradi izpostavljenosti sevanju), jedro spora pa ostaja plačilo.

Izjava predsednika sveta zavoda UKC Maribor Bogdana Čepiča

Predstavniki vodstva UKC so predlagali 20% povečanje osnovne plače, zaradi povečanega obsega (rednega) dela. Kardiologi predlagajo sklenitev podjemnih pogodb, a takšna rešitev ni sprejemljiva niti za Ministrstvo za zdravje niti za predstavnike vodstva UKC. Do jutri bodo torej kardiologi preučili ta predlog in se do njega opredelili. Ob 10h dopoldne bodo s svojo odločitvijo seznanili predstavnike vodstva, na kar se bodo pogajanja ali nadaljevala ali zaključila. Zadnji dan za dokončno odločitev je ta petek, sicer naj bi kardiologi začeli stavkati s ponedeljekom, 21. julijem.

Izjava interventnega kardiologa Gregorja Kompare

Tako predstavniki vodstva UKC Maribor, kakor tudi kardiologi, ob vsem tem še vedno zagotavljajo:

– da si želijo najti kompromisno rešitev, da stavke ne bi bilo
– da bodo, če bodo stavkali, za vse paciente poskrbeli, kakor vselej, obstaja pa možnost, da se bodo podaljšale čakalne dobe
– da delo na oddelku za kardiologijo tudi v času pogajanj poteka normalno oz. nemoteno

Vse glasnejše pa so neuradne informacije oz. ugibanja o tem, da naj bi predstavniki sindikata Fides stavko zgolj le še formalno podpirali. Zdravnikom naj bi dejali, da bi morali sprejeti ponudbo vodstva UKC. Obstaja namreč možnost, da bi se sprožila verižna reakcija: če bi predstavniki vodstva ugodili zahtevam kardiologov, bi lahko začeli svoje zahteve postavljali tudi zdravniki drugih oddelkov.

Predsednik sveta zavoda Bogdan Čepič pa se je odločil za ta četrtek popoldne sklicati (izredno) sejo sveta zavoda, na kateri bi obravnavali omenjeno problematiko, če pred tem še ne bodo sklenili dogovora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.