22:59, čet, 2. Maj

Strah o pojavu recesije v območju evra je vse glasnejši





Vrednost evra, skupne evropske valute, je danes ponovno padla v primerjavi z dolarjem. Od leta 2002 je tako prvič prišlo do izenačitve vrednosti obeh valut.

Ob tem pa se zadnje dni v območju z evrom pojavlja strah o pojavu recesije, so zapisali v Slovenskih novicah. Na pojav strahu pa vpliva tudi zmanjšana dobava ruskega plina v Evropo zaradi vzdrževalnih del na plinovodu Severni tok 1, so še zapisali.

Evro je sicer po današnjem padcu nekaj minut do 12. ure spet pridobil nekaj vrednosti. Toda če se pogleda na celo leto, je evro letos v primerjavi z dolarjem po navedbah francoske tiskovne agencije AFP izgubil skoraj 14 odstotkov. Njegova vrednost je začela padati konec prejšnjega meseca in ni videti, da si bo kaj kmalu opomogel, saj se območje z evrom sooča z vso višjo inflacijo – prav ta pa lahko območje z evrom zapelje v recesijo.

Vrednost evra v primerjavi z dolarjem pa naj bi bila na udaru tudi zaradi denarne politike Ameriške centralne banke. Ta ima namreč agresivnejšo politiko kot Evropska centralna banka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.