04:03, tor, 30. Apr

Stroka.si za krepitev zdravja delavcev





V Skupini stroka.si so se lotili projekta »OFFlineMETER«, ki zaposlene motivira h gibanju, temu pa so dodali še socialno noto, kajti obenem zbirajo denar in opremo za donacije posameznikom ali društvom. Prvo donacijo so pripadniki te skupine podelile gorskim reševalcem GRS Maribor, Reševalni skupini Radlje ob Dravi. »S podporo specialne programske opreme lahko gorski reševalci na terenu učinkoviteje in natančnejše preiskujemo zahtevna področja,« pravi Anže Boh, član GRS Maribor.

V Skupini stroka.si so se v letošnjem letu lotili aktivnosti, ki krepijo zdravje zaposlenih, hkrati pa z zbranimi sredstvi pomagajo tudi drugim. Nastal je projekt »OFFlineMETER«, ki je naravnvan k spodbujanju gibanja in krepitvi zdravja vseh zaposlenih. Za ta projekt so znotraj podjetja ustanovili posebno, socialno skupino in naredili računalniško aplikacijo. Z napravo »pedometer« pa merijo korake oziroma prehojene kilometre.

Predaja prenosnika gorskim reševalcem.
Predaja prenosnika gorskim reševalcem.

Več kilometrov, več denarja
Zaposleni v Skupini merijo tudi svoje aktivnosti izven službenih, v IT-jeziku bi jim lahko rekli tudi »offline« dejavnosti. Končni cilj, ki ga zasledujejo skozi ta projekt, pa je, da naredijo toliko korakov oziroma kilometrov, da pridejo okoli sveta, za kar morajo premagati 40.075 km. Doslej so skupaj opravili že 853 kilometrov, to pa so kilometri ožičenja (530 milj), kolikor jih je vseboval prvi računalnik Harward Mark. Vsak prehojen, pretečen, prekolesarjen, presmučan ali kako drugače premagan kilometer zaposlenih pa ima najmanj dvojni pomen: zaposleni skrbijo za svoje zdravje, hkrati pa z nabiranjem kilometrov zbirajo denar in tudi razno opremo, ki jo bodo skozi leto v okviru donacij podarili izbranim društvom, organizacijam ali posameznikom, ki potrebujejo pomoč. Gorske reševalce GRS Maribor, Reševalne skupine Radlje ob Dravi so v Skupini s to donacijo že razveselili.

»Novega prenosnika smo zelo veseli in ga bomo uporabljali za IT-podporo v reševalnih intervencijah, v katerih pomagamo policiji pri iskanju pogrešanih oseb na težko dostopnem terenu. Te so v zadnjih letih na področju Pohorja in Kozjaka, ki ga s svojim delom pokriva Reševalna skupina Radlje ob Dravi, vse pogostejše“, je dejal Anže Boh, potem ko mu je Mihaela Švajger iz Skupine podjetja Stroka produkt, d.o.o., izročila prenosni računalnik, podprt z vsemi programi, ki so nujni za uspešno delo te službe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.