08:59, pon, 20. Maj

Svet UKC Maribor začel razpravo o v.d. direktorja





Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je danes začel razpravo o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja te bolnišnice. Na sejo je prišel tudi direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, ki velja za favorita za ta položaj.

svet ukc Maribor, foto: STA

Lavre, ki ga podpira ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, je ob prihodu potrdil, da so ga povabili na predstavitev svetu zavoda. “Na njih je, da se odločijo, kako naprej, v vmesnem času pa lahko sprejemamo tudi konstruktivne rešitve v dobro UKC Maribor,” je dejal.

Potrdil je, da je pod določenimi pogoji pripravljen na dolgoročnejše vodenje UKC Maribor. “Če se uredijo določene sistemske zadeve, potem da,” je dejal.

Kot prvi kandidat za v. d. direktorja se je članom sveta zavoda predstavil strokovni vodja zdravstvene nege mariborske klinike za kirurgijo Igor Robert Roj, med kandidati pa je tudi vodja centra UKC Maribor za odnose z javnostmi in marketing Janez Lencl.

Kot je ob prihodu na sejo povedal Lencl, je po njegovem vedenju edini od devetih prijavljenih kandidatov na razpis za direktorja, ki ga je predsednica sveta zavoda ponovno povabila, da se predstavi.

Kandidati za v. d. direktorja naj bi se na današnji seji osredotočili na predstavitev svojih načrtov za reševanje najbolj perečih vprašanj, kot je na primer pomanjkanje zdravnikov na več oddelkih, predvsem pa na anesteziologiji. Za pripravo obsežnejšega programa dela namreč niso imeli časa, saj so jih člani sveta zavoda nagovarjali h kandidaturi šele v zadnjih dneh.

Koliko je točno kandidatov za v. d. direktorja, ni točno znano, saj člani sveta zavoda ob prihodu na sejo niso dajali izjav.

V. d. direktorja morajo poiskati potem, ko prejšnji teden niso bili zadovoljni z nobenim od devetih kandidatov za direktorja. Dolgoletnemu direktorju bolnišnice Gregorju Pivcu namreč naslednji teden poteče odpovedni rok.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.