07:28, pet, 26. Apr

Svet zavoda očitno vendarle o razrešitvi direktorja UKC Maribor





Potem ko je prejšnja seja sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor na temo morebitne razrešitve direktorja Antona Crnjaca odpadla zaradi nesklepčnosti, je za danes napovedana nova seja sveta zavoda. Tokrat je na dnevnem redu poleg obravnave predloga za začetek postopka razrešitve direktorja še ocena poslovanja UKC Maribor v marcu.

Crnjac je v petek javnosti na kratko predstavil letošnje pozitivno poslovanje zavoda in potek največjih investicij. Na vprašanja glede morebitne razrešitve pa ni želel odgovarjati. Povedal je le, da bo o tem spregovoril šele po današnji seji sveta zavoda.

Mesto direktorja UKC Maribor je zasedel junija 2021, potem ko je njegov predhodnik Vojko Flis po izteku štiriletnega mandata zapustil klinični center. Pred tem strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo je bil takrat edini kandidat za direktorja. Neuradno je blizu SDS in o njegovi zamenjavi se je špekuliralo že vse od menjave vlade pred letom dni.

Direktorja UKC Maribor po statutu imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja. Svet zavoda mora 15 dni pred sprejetjem sklepa o razrešitvi seznaniti direktorja z razlogi za razrešitev in mu dati možnost, da se o njih izjavi.

V 11-članskem svetu zavoda, ki ga trenutno vodi Aleš Šabeder, je šest predstavnikov ustanovitelja, torej države. Enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice.

Kot poročevalec za točko s predlogom za začetek postopka razrešitve direktorja je v vabilu na današnjo sejo naveden Šabeder. Kakšni so navedeni razlogi za razrešitev, ni znano, saj gradivo za to točko ni javno dostopno.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.