19:27, sob, 27. Apr

Svetniki dosegli, da župan ni predlagal plačljivih parkirnin v soboto





Plačevanje parkiranja na javnih površinah v Mariboru ostaja takšno, kot je do sedaj. Ob sobotah namreč ne bo treba plačevati parkirnine, čeprav je župan hotel to predlagati na današnji seji Mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Mariborski župan Saša Arsenovič je sicer želel, da se plačuje parkirnino ob sobotah, vendar so bili mestni svetniki danes proti. Arsenovič je namreč želel, da bi z izkupičkom, ki bi ga dobili iz plačil za sobotno parkiranje, dobili denar za preplastitev cest, vendar se mestni svetniki niso strinjali s tem.

Svetniki so danes izglasovali, da so zaprta parkirišča ob sobotah neplačljiva, prav tako tudi odprta parkirišča. To pomeni, da so tako ena kot druga plačljiva ob delavnikih, torej od ponedeljka do petka, ne pa tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Med drugim se Odbor za javno komunalo in javne gospodarske službe ni strinjal s potrditvijo celotnega odloka o urejanju prometa v MO Maribor, saj se niso strinjali s tem, da bi se plačevalo parkirnino tudi ob sobotah od 8. do 19. ure, menili so namreč, da bi takšna odločitev imela negativni vpliv na obisk mestnega jedra. Odbor za finance je bil prav tako proti, saj menijo, da obračunavanje ob sobotah ni smiselno.

Arsenovič je vložil amandma, da se na zaprtih parkiriščih plačuje parkiranje ob delavnikih med 8. in 22. uro, na odprtih parkiriščih pa prav tako med delavniki od 8. do 19. ure. Torej se predlagano plačevanje parkirnin ob sobotah ne bo uresničilo.

Druge novice

Comments

  • Davorin Šobar

    1 februarja, 2024

    Jaz bi poštenjakužup anu predlagal še mitnice na obvoznicah.kdor se pelje mimo Mb , naj plača.

    Replay
    • Davorin Šobar

      1 februarja, 2024

      Jaz bi poštenjakužup anu predlagal še mitnice na obvoznicah.kdor se pelje mimo Mb , naj plača. Drugače pa si svetniki zaslužijo vso pohvalo & zahvalo. Za zokratno glasovanje.

      Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.