17:30, pon, 6. Maj

Ta konec tedna 29. Športni vikend Maribora





V Mariboru se bo ta vikend odvil 29. Športni vikend Maribora, v okviru katerega Športna zveza Maribor v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije prvič organizira tudi Olimpijski pohod na Pohorje. 

Namen dogodka je spodbuditi ljudi k vzponu na Pohorje peš, za kar bo prvih 500 udeležencev pohoda tudi posebej nagrajenih. Za vse ostale bo organiziran nagradni žreb.

Olimpijski pohod, katerega štart bo v soboto, 1. junija, ob 10.00 pri spodnji postaji Vzpenjače, bo imel na trasi do zgornje postaje Vzpenjače 5 markacijskih postaj. Na vsaki postaji bodo udeleženci zbrali po 1 žig. Prvih 500, ki bo do vrha trase prineslo kuponček z vsemi zbranimi žigi, bo prejelo darilno vrečko z nagradami partnerjev in pokroviteljev.

novinarska Športni vikend MB (2)
Za vse, ki bodo na vrh prispeli, ko bodo darilne vrečke že razdeljene, bo ob 15.00 pri zgornji postaji Vzpenjače organiziran nagradni žreb z lepimi nagradami sponzorjev Športnega vikenda Maribora. Sobotni program na in pod Pohorjem se bo nadaljeval ob 12.00 s tekmo na ovirah Brave Run ter z zabavno tekmo za otroke na Pumpaj Slovenija.

novinarska Športni vikend MB (3)
Izmed nedeljskih dogodkov športnega vikenda gre izpostaviti še družinski tekaški trening GIBAJ. TECI. #gibajmaribor. Prvi v seriji se bo odvil v okviru Športnega vikenda, v nedeljo, 2. junija med 10.00 in 11.30. Zbirno mesto je spodnja postaja Vzpenjače. Treningi se bodo sicer nadaljevali še vso poletje.
Vso ostalo športno rekreativno dogajanje, od dogajanja na obeh bregovih Drave, v mestnem parku, na Piramidi, na posestvu Sončni Raj, na športnem letališču Skoke in še veliko ostalih prizoriščih, si lahko ogledate v biltenu športnega vikenda na uradni strani dogodka www.gibajmaribor.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.