12:46, pon, 20. Maj

TEDEN ODPRTIH VRAT Fakultete za naravoslovje in matematiko





Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko na Univerzi v Mariboru v okviru tedna odprtih vrat fakultete ponovno pripravljajo vrsto delavnic za dijake in učence.

Za vaše dijake in učence so pripravili delavnice s področja biologije, ekologije, naravovarstva, kemije, fizike, tehnike, okoljevarstva, računalništva in matematike. Podrobneje so vsebine predstavljene v povezavi.

V tem študijskem letu so število delavnic še povečali! Za tiste, ki k njim prihajate že več let, povdarjajo pa tudi, da so nove delavnice Kristali, ki tečejo, Fizika spletnih socialnih omrežij, Scratch – kako sprogramirati računalniško igro v 6 urah, Povezava med organizmi in sončevo energijo na Zemlji ter Meritve na človeku. Ostajajo pa tudi vse delavnice, ki so njihove dijake in učence navduševale v preteklih letih.

Izvedba posamezne delavnice vsebuje predstavitev teoretičnih osnov na ustreznem nivoju (osnovna ali srednja šola), čemur sledi eksperimentalno delo. Delavnice najbolj priporočajo za popestritev vsebin pri izbirnih predmetih s področja naravoslovja in tehnike, lahko pa se odločite pri njih izvesti tudi naravoslovni dan v okviru obveznih vsebin. Namen delavnic je, da učenci in dijaki ne opazujejo, kako izvajajo poskuse, temveč samostojno izvedejo eksperimente in meritve tudi ovrednotijo.

Zato je število učencev/dijakov na posamezno delavnico omejeno na največ 5, razen če je pri delavnici posebej navedeno drugače. Prosijo vas, da izberete ustrezno število delavnic, med katerimi se učenci/dijaki porazdelijo. Z izjemo delavnice Scratch – kako sprogramirati računalniško igro v 6 urah, vse ostale delavnice trajajo 3 šolske ure, tako da dijaki/učenci pri enem obisku eksperimentirajo na dveh področjih. Strošek za izvedbo delavnice na posameznega učenca/dijaka je 4,00 € in torej ostaja enak kot v preteklih letih.

Naravoslovni dnevi in delavnice se bodo izvajali v okviru tedna odprtih vrat fakultete od 27. 1. 2014 do 30. 1. 2014.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.