02:06, pet, 17. Maj

To nedeljo piknik na Koroški cesti v Mariboru





Maribora ne kreirajo hiše in ceste, dušo mestu dajejo ljudje. Člani društva Živo mesto Maribor z vami želijo ustvariti kulturni in skupnostni dogodek, ki bo združil in oživel skrite in zapostavljene kotičke Koroške ceste. Zato vas vabijo na Piknik akterjev na Koroški cesti, ki bo v nedeljo 27. septembra s pričetkom ob 15 uri.

foto: Alexia Tyriakidou
foto: Alexia Tyriakidou

Skupaj boste 27. septembra od 15. ure dalje ustvarili, med tržnico in Glavnim trgom, odprto samo za pešce in radovedneže Koroško cesto. Sestavili bodo platformo za povezovanje sosedov in meščanov. Z dobro hrano in glasbo bodo povezali duše Koroške ceste , ki že toliko let skrbijo, da bi ta del mesta zacvetel v pravi luči, kot zgodovinsko pomemben, ne pa le prometno obremenjen.

V objemu mednarodne kuhinje se boste lahko sprehodili med okusi Vietnama, Makedonije, Arabske kuhinje in prav tako Slovenske. Omogočeno vam bo radovedno brskanje po menijih in okušanje čarov mariborskih ponudnikov hrane. Da se pa vrnemo nazaj v stare čase pa bomo poskrbeli, da bo šport prišel nazaj na ulice: ogledali si boste trening Rugby ekipe Maribor, se poizkusili v znanju nogometa in prav tako se prijavili na 3:3 košarkarsko tekmovanje. Na brez-avtomobilsko cesto bomo tudi pripeljali lokalno ulično gledališko skupino SepateKapate, ki vas bodo popeljali v drugo dimenzijo razmišljanja in spoznavanja lokalnega okolja. Prav tako vas bodo v drugo dimenzijo glasbe popeljali Kar Češ Brass Band, ki vam bodo ogreli srce in podplate! In zaplesali boste lahko s plesno šolo Rolly.

V tem času pa bodo svoja vrata odprle tudi galerije na Koroški, s knjigami vas bo posladkala Bukvarna in prav tako boste imeli možnosti se udeležiti različnih kreativnih delavnic.

foto: Živa dvorišča Maribor
foto: Živa dvorišča Maribor

Piknik je del programa Odprta Koroška cesta www.koroskacesta.si in je podprt s strani Mestne občine Maribor.

15.00 Rugby Team se predstavi
16.00 Plesna pokušina s Plesno šolo Rolly
17.00 Ulično gledališče Sepatekapate
18.00 KarČešBrassBand
19.00 Glasba naše in vaše mladosti
In še več!

Ves čas pa se boste lahko preverili tudi v športih, košarki, frizbiju…

Vljudno vabljeni na druženje na cestišču Koroške ceste! Pridi in soustvari Živo Mesto!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.