00:16, sob, 27. Apr

To so načrti za pester Čarobni Maribor: številni koncerti, pohodi in drsališče





V prednovoletnem času želijo na Mestni občini Maribor v mestu in celotnem kraju ustvariti čim bolj prijetno praznično vzdušje.

“Že lani smo v pripravo okrasitve in dogajanja vložili veliko premisleka in truda, da bi božično-novoletno dogajanje v Mariboru dvignili na višjo raven, seveda v okviru zmožnosti občinskega proračuna. Nadgradili smo okrasitev iz prejšnjih let, in odziv naših občanov in obiskovalcev je bil zelo pozitiven,” so za naš medij pojasnili na Mestni občini Maribor.

Želijo si, da bi praznična podoba navdušila

Letos praznično razsvetljavo še dodatno posodabljajo, zastarelo in energetsko potratno razsvetljavo menjujejo z novo, povedo na mariborski občini in dodalo, da je ta razsvetljava tudi bolj energetsko varčna, hkrati pa dodajajo nove elemente, in upajo, da praznična podoba znova navduševala.

V okviru dogajanja pod novim skupnim imenom Čarobni Maribor v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor (programski del) Narodnim domom (Vilinsko mesto), Javnim holdingom Maribor načrtujemo dogajanje (koncerte, druženja, organizirane pohode, skupnostno okraševanje mesta …) po vsem mestu.

Drsališče letos na Trgu Leona Štuklja

Osrednji in največji prizorišči pa bosta Glavni trg in Trg Leona Štuklja, na katerem bo drsališče. Živela bosta tudi Trg svobode in Grajski trg, kjer bodo za program skrbeli tamkajšnji gostinski ponudniki.

“Letos prvič večjo pozornost namenjamo tudi mestnim četrtem in krajevnih skupnostim, ki smo jih vključili že v samo snovanje okrasitve njihovih središč. Priprave na Čarobni Maribor so v sklepni fazi in ko bodo zaključene, jih bomo z veseljem predstavili,” še sporočajo iz MO Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.