14:04, sob, 27. Apr

Trajković bronast v Maroku, več mu je preprečila poškodba





V Maroku so pričeli z drugo letošnjo tekmo Velikih nagrad. Odlično je nastopal Ivan Trajković, ki je turnir končal neporažen. Ker pa ga je v četrtfinalu dve sekundi pred koncem dvoboja poškodoval Nigerijec Issoufou, je moral polfinale predati. Osvojil je tretje mesto, nove točke za svetovno lestvico in denarno nagrado 1000 ameriških dolarjev.

Vir: WTF Slovenija

maroškem Rabatu poteka druga od štirih letošnjih tekem Velikih nagrad. V prvem od treh tekmovalnih dni sta nastopila dva slovenska reprezentanta – Ivan Trajković in Franka Anić. Medtem ko se je naša najbolj izkušena borka od turnirja poslovila v prvem krogu, v katerem je izgubila proti Rusinji Karini Zhdanovi, je Trajković odlično odprl tekmovanje, saj je svetovnega študentskega prvaka in zmagovalca lanskega Odprtega prvenstva PoljskeTurka Alija Sarijaugnal z 12:3. V drugem krogu ga je čakal še zahtevnejši nasprotnik Mehičan Bryan Salazar. Vendar je 23-letnik, ki še ni osvojil turnirja v svetovnem pokalu, poražen zapustil dvorano v Rabatu. Trajković ga je premagal z 12:10. Da se nemogoče lahko spremeni v mogoče, je naš prvak dokazal v četrtfinaluNigerijec Abdoul Issoufouolimpijski podprvak iz Ria in letošnji svetovni prvak, ki je povrh vsega skoraj za glavo višji od Ivana, je v napetem dvoboju poskušal vse, da bi zmagal, vendar se Trajković ni vdal. Proti nasprotniku, ki bi lahko v košarki zasedel vsaj mesto krilnega centra (2.07 m), je ubral taktiko, ki mu je prinesla zmago z 9:6! In to kljub temu, da ga je Issoufou nespretno zadel v mednožje in mu navkljub zaščiti povzročil neprijetno bolečino! Z uvrstitvijo med štiri najboljše tekmovalce na Grand Prixu si je Trajković zagotovil 14.4 točke za svetovno lestvico in poskrbel, da je njegov trener Kristijan Kovačič moral zamenjati trenirko za svečano obleko! Po pravilih največjih tekmovanj morajo biti trenerji od polfinala naprej temu primerno oblečeni! Vendar so bile Trajkovićeve bolečine pred dvobojem proti Rusu Romanu Kuznetsovu premočne, tako da mu ni preostalo drugega, kot da dvoboj preda in da si pusti dobitnika bronaste medalje s svetovnega prvenstva za naslednjo priložnost, ki bo oktobra na tekmi enakega nivoja v Angliji. »Ko se ne premikam, je bolečina znosna. Ko pa poskušam dvigniti nogo, je zadeva povsem drugačna. Na srečo ni krvi, tako da upam, da razen bolečine ne bo drugih posledic.

 

Če jo odmislim, sem zelo zadovoljen! Dejansko sem, tako kot skozi vso sezono, tudi na tem turnirju psihološko stabilen. Prva dva dvoboja, v katerih sem se meril z enako težkima nasprotnikoma (kategorija do 87 kilogramov), sem suvereno dobil. V obeh sem vseskozi nadziral rezultat. V drugem dvoboju sem imel sicer nekaj težav zaradi drsečega tatamija, vendar ni bilo krize. Kar se tiče četrtfinala, sem vedel, da Nigerijcu (kategorija nad 87 kg) ne smem prepustiti pobude, saj v tem primeru ne bi imel niti najmanjših možnosti za zmago. Dvoboj sem začel odlično, saj sem povedel s 4:0. V drugi rundi je sicer povedel s 4:5, a sem v tretji naredil preobrat. Sedemnajst sekund do konca sem imel rezultat 8:5. Čeprav se ne zdi veliko, a se lahko v zadnjih trenutkih veliko spremeni. Garal sem do konca. Dve sekundi preden je sodnik označil konec in sem vodil z 9:6, me je Issoufou udaril v mednožje. Če se to ne bi zgodilo, sem prepričan, da bi bilo tudi polfinale proti Kuzentsovu zelo zanimivo in kakovostno. A je zdravje na prvem mestu. Zelo sem zadovoljen, da se lahko s svojimi 85-timi kilogrami enakovredno kosam s temi orjaki«, je iz Rabata, ko je čakal na razglasitev rezultatov, sporočil Ivan Trajković. Njegov trener Kristijan Kovačič pa je dodal: »Ko smo dobili žreb, sem verjel, da lahko Ivan zmaga na prvih dveh dvobojih. Glede na to, kdo ga je čakal v četrtfinalu, pa sem bil pri tretji napovedi malce bolj previden. Povrh vsega so bile blazine nekoliko spolzke, kar je povzročalo večje težave hitrejšim borcem. Ivanu sem rekel le, da naj uživa v dvoboju«! V finalu kategorije nad 80 kilogramov sta se na nagrado 5000 ameriških dolarjev potegovala nesojeni Trajkovićev nasprotnik  Roman Kuznetsov in Anglež Mahama Cho. Z RSC, oziroma z rezultatom 8:7je zmagal Anglež, ki je ob zajetni nagradi osvojil še 40 točk za svetovno lestvico.

Vir: WTF Slovenija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.