22:16, ned, 28. Apr

Tri dni pred volitvami: Razkol znotraj stranke SD v Mariboru





Žiga Štajnbaher je danes, v petek 18.11., tri dni pred volilno nedeljo, medije pozval na novinarsko konferenco znotraj strankarske opozicije mariborske SD.

Zapisal je, da bo novinarska konferenca potekala danes zvečer, pet minut pred sedmo uro, pred sedežem stranke SD v Mariboru. Točki, ki ju bo predstavil na novinarski konferenci sta: “Napoved kandidature za prevzem mariborske SD” ter “Seznanitev javnosti z avgijevim hlevom.” Doda še, da: “v nedeljo pa le volite listo SD Maribor za Nastja Trajkovič pod zap. št. 6 in Boštjan Klun pod zap. št. 12.”  V komentarjih je Štajnbaher še zapisal: “Demokracija in pluralizem prinašata tudi odkritost. Te pa v SD Maribor manjka.” 

Je podpredsednik, a se je od delovanja stranke oddaljil

V objavi, ki pa jo je na družbenem omrežju zapisal včeraj pozno zvečer je dodal, da se na volitvah lokalnega vodstva SD Maribor v letu 2023 podaja na mesto predsednika lokalne stranke: “Obstoječemu vodstvu sem že v letu 2020 povedal, da so erozivni moment mariborske socialne demokracije. Sem podpredsednik, a sem se od delovanja stranke oddaljil. Pristop in način ni pravilen. Čas je, da se poslovijo! Mlada in zagnana ekipa bo prevzela vodenje! Opozicijska frakcija mariborske SD kandidatu Boštjan Klun želi na lokalnih volitvah vse dobro. Tovariško!!!”

Za komentar smo prosili Damjana Cvetka, predsednika ObO SD Maribor, ki je uvodoma zapisal: “Glede na javne zapise samodeklariranega člana stranke Socialnih demokratov in vaš poziv, vam podajam kot predsednik občinske organizacije sledečo izjavo.”

“Stranka Socialni demokrati ima svoj statut in svoje pravilnike, kateri omogočajo demokratično udejstvovanje znotraj stranke. Vsak polnopraven član in članica ima možnost pod pogoji, podanimi v statutu in pravilnikih tekmovati za položaje, katere stranka ciklično na 4 leta zapolni. To se zgodi na državni ravni in v območnih organizacijah po državnozborskih volitvah ter na lokalni ravni, občinskih organizacijah, po lokalnih volitvah,” zapiše Cvetko.

Ravnanje se mu zdi nenavadno 

Doda še, da demokracijo nosijo v imenu in jo tudi živijo: “Vsak član in vsaka članica sta dobrodošla v tem demokratičnem procesu sodelovati. Je pa skrajno nenavadno takšne ambicije ali mnenja javno deliti in se javno izražati o notranje strankarskih procesih. Še posebej pred enim ključnih dogodkov, kot so lokalne volitve. Tako se po zgodbi o “izgubljenem” županskem kandidatu lahko Socialni demokrati utemeljeno vprašamo: “Zakaj se to dogaja na današnji dan in ali je kakšen zunanji vpliv odgovoren, da se je to zgodilo na način in ob času?” Stranka SD nismo in ne bomo talci ambicij ali frustracij posameznika in/ali interesov “tretjih”.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.