11:30, sob, 27. Apr

Trump edini kandidat republikancev za predsedniške volitve





Nekdanja guvernerka Južne Karoline Nikki Haley se umika iz tekme za nominacijo republikanske stranke za jesenske predsedniške volitve, poroča časnik Wall Street Journal, ki ga povzemajo tuje tiskovne agencije. Bivši predsednik Donald Trump tako ostaja edini kandidat stranke.

Haley je že pred časom sporočila, da se ne bo umaknila pred t. i. super torkom, ko so potekale strankarske volitve v tretjini ameriških zveznih držav. V torek je sicer dosegla zmago v zvezni državi Vermont, medtem ko je povsod drugod slavil Trump.

Na super torek je razdeljena tretjina delegatov za konvencijo, ki jo bodo republikanci imeli julija v Milwaukeeju in na kateri bodo uradno potrdili svojega predsedniškega kandidata. Kot izhaja iz štetja ameriške televizije NBC, ima Trump glede na doslej potrjene zmage 1057 glasov, Haley pa 92. Za zmago jih je potrebnih 1215.

Uradno bi naj odločitev sporočila kmalu

Haley naj bi svojo odločitev o umiku uradno sporočila danes popoldne, ko ima napovedano izjavo za javnost. Za zdaj pa še ni jasno, ali bo svoje privržence pozvala, naj v nadaljevanju podprejo Trumpa kot edinega republikanskega kandidata.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.