09:14, čet, 2. Maj

Turistični dan v Podvelki





V Podvelki, v kraju Brezno, so priredili turistični dan in trgatev 250 let stare trte, potomke lentovske najstarejše trte na svetu.

Potomko Stare trte na Lentu so v Podvelki dobili leta 2010. Letos so imeli 29 grozdov, zaradi suše v juliju in avgustu, so jih morali odtrgati 15. Sicer pa župan pravi, da so precej sladki, zato da sladkorja ne bodo dodajali. Za dobro leto pa je trto treba primerno skrbeti. Tako so se tudi v Breznu poklonili kulinariki.

DSC02398

V sklopu turističnega dne pa so se predstavila tudi lokalna društva. Posebej ponosni so na pomol oziroma privez za čolne, ki so ga dobili v sklopu projekta Drava kot priložnost. Sprehodili smo se lahko tudi med stojnicami, polnimi dobrot. Med drugim so domačini ponujali pečeni kostanj, bograč in peciva. Za sladek izbor so poskrbele članice kulturnega društva iz Lehna. Obiskovalci so bili nad turističnim dnevom navdušeni. V sklopu turističnega dne pa smo si lahko ogledali tudi prikaz reševanja poškodovanca iz avtomobila, udeleženega v prometni nesreči. Reševali so ga gasilci iz občine Podvelka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.