00:52, ned, 28. Apr

UKC Maribor prosi za pomoč druge zdravstvene ustanove in študente





Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor preko medijev in družbenega omrežja prosi za pomoč tako druge zdravstvene ustanove kot tudi študente. Opozarjajo, da bodo ob vse slabši epidemiološki situaciji v UKC Maribor kmalu sposobni ohraniti le še delovanje urgentne službe.

“Epidemiološka situacija v UKC Maribor je iz ure v uro slabša. Število hospitaliziranih zaradi covid-19 je že blizu 150, od tega že skoraj 40 na intenzivni enoti,” so zapisali in dodali, da strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin pravi, da zaenkrat še zmorejo, ob nadaljnem povečevanju števila hospitaliziranih covid pacientov, pa bodo sposobni ohraniti le delovanje urgentne službe.

UKC Maribor je objavil tudi prošnjo za pomoč vsem zdravstvenim ustanovam: zdravstvenim domovom, koncesionarjem, zdraviliščem in bolnišnicam : “Zaradi epidemije COVID-19 se v UKC Maribor soočamo z izjemno kadrovsko stisko. V tem trenutku komaj zagotavljamo obravnavo pacientov, že v nekaj dneh pa bomo ob nadaljnjem povečevanju števila hospitaliziranih covid pacientov, sposobni ohraniti le delovanje urgentne službe. Svojo pripravljenost sporočite: matjaz.vogrin@ukc-mb.si ali +386 2 321 25 06.”

Prav tako UKC Maribor vabi vse študente, vseh študijskih smeri, da se jim pridružijo v njihovih timih. Zdaj potrebujejo pomoč pri lažjih fizičnih delih, na INFO vstopnih točkah, negovalnih oddelkih in ponekod drugod. Prosijo, da študente pošljejo prijave s kratkim opisom in telefonsko številko na elektronski naslov: luka.kolaric@ukc-mb.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.