04:57, pon, 20. Maj

UKC Maribor še vedno brez direktorja





Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je po dolgi razpravi odločil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja tega zavoda. Kot je povedala predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek, bodo sejo nadaljevali v ponedeljek, ko bodo odločali o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja.

predsednica sveta zavoda UKC MB, Vlasta Kovačič Mežek (1)

Razpisna komisija je po današnjem zaslišanju vseh devetih kandidatov, ki so se prijavili na razpis, uvrstila v ožji izbor nekdanjega predsednika uprave NKBM Aleša Hauca. A ta na tajnem glasovanju ni prejel dovolj glasov članov sveta zavoda.

“Vzeli smo si čas, da opravimo še nekatere razgovore in v ponedeljek nadaljujemo sejo, kjer bi se mogoče pojavil še kakšen kandidat za vršilca dolžnosti,” je v izjavi za medije po seji povedala Kovačič Mežkova.

Neuradno se kot kandidata za v.d. direktorja omenja direktorja slovenjgraške bolnišnice Janeza Lavreta, a predsednica sveta zavoda o imenih ni želela govoriti.

Za položaj direktorja UKC Maribor, ki se je izpraznil po napovedanem umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, so kandidirali še nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann, vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.