18:10, ned, 5. Maj

Uspešne regijske igre MATP na Ptuju





Društvo Sožitje Ptuj že od leta 1967 skrbi za povezovanje in izboljšanje kvalitete življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju na celotnem področju Ptuja. Vključujejo se v različne kulturne, športne in druge aktivnosti. Letos, prav minulo soboto, so v okviru programa Specialne olimpijade Slovenije, priredili regijske igre MATP za področje Mariborsko – Pomurske regije.

426_481797118681379_7651976616716124606_n

Kot pravijo člani društva jim program Specialne olimpijade Slovenije omogoča udeleževanje na regijskih, državnih, mednarodnih in svetovnih igrah. “Zaradi podelitve stroškov med članicami Specialne olimpijade Slovenije, se organizacija iger prenaša iz članice na članico, tako smo v letu 2016 organizator regijskih iger MATP za področje Mariborsko – Pomurske regije,” so dejali. Igre so se odvijale v športni dvorani Ljudski vrt na Ptuju. Iger se je udeležilo 137 udeležencev in njihovih spremljevalcev. Organizatorji so poudarili, da v samem tekmovanju ne gre za klasično tekmovanje, saj je sistem naravnan tako, da so vsi udeleženci zmagovalci. “Gre predvsem za krepitev socialnih vezi, spoznavanja in tkanja novih prijateljstev, ter druženja” je povedal vodja tekmovanja Uroš Kmetec.

Tokrat so na regijskih igrah izvedli 6 tekmovalnih postaj. Tekmovalci in tekmovalke so se preizkusili v brcanju žoge, keglanju in metu na koš, vlečenju vrvi, kotaljenju gum, itd..

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.