10:39, sob, 27. Apr

V Benetkah od junija številne prepovedi





Benetke bodo prepovedale večje turistične skupine in uporabo zvočnikov med turističnimi ogledi, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v soboto odločil mestni svet. Nova pravila bodo začela veljati v začetku junija, lokalne oblasti pa želijo z njim omejiti množični turizem in njegove negativne učinke na mesto.

Benetke bodo prepovedale turistične skupine z več kot 25 osebami, ki jih spremljajo turistični vodniki, ter uporabo zvočnikov na turističnih ogledih. Prav tako se skupine turistov ne bodo smele več ustavljati na ozkih ulicah, mostovih ali prehodih.

Nova pravila, s katerimi med drugim želijo zaščiti prebivalce pred hrupom in motnjami, bodo veljala za mestno središče ter otoke Murano, Burano in Torcello.

Odločitev prihaja tri mesece po tem, ko so lokalne oblasti odločile, da bodo aprila kratkoročnim obiskovalcem začeli zaračunavati dnevno vstopnino v višini petih evrov.

Množični turizem povzroča težave Benetkam že nekaj časa. Zgodovinsko središče ima manj kot 50.000 stalnih prebivalcev, na vrhuncu sezone pa je ob nekaterih dnevih v njem več kot dvakrat toliko turistov.

Mesto, ki je veliko le 7,6 kvadratnega kilometra, je po podatkih italijanskega državnega statističnega urada leta 2019 gostilo skoraj 13 milijonov turistov. Število obiskovalcev naj bi v prihodnjih letih preseglo raven pred pandemijo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.