22:44, sob, 27. Apr

V času OFEM-a za udeležence na voljo tudi doživetja na Dravi, Pohorju in Štajerskem





Tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor (RRA Podravje – Maribor) je v času OFEM-a aktivno sodelovala v tednu katerega dogajanje se izteka h koncu. Sodelovanje je bilo večplastno, osredotočili so se predvsem na teden, v katerem se je odvijal festival. RRA Podravje – Maribor je obiskovalcem ponudil razne produkte in pakete, prisotni pa so bili tudi na otvoritveni slovesnosti.

RRA Podravje – Maribor je za otvoritveno slovesnost pomagalo priskrbeti in pripraviti video material ob uvodnih pozdravih in predstavitvi Drave, Pohorja in Štajerske.

Z organizatorjem OFEM in v sodelovanju z Zavodom za Turizem Maribor ter parterji pri projektih Drava, Pohorje, Štajerska, so na RRA Podravje – Maribor pripravili 9 skupinskih organiziranih programov, ki so na uradni strani bili predstavljeni vsem sodelujočim in obiskovalcem: https://eyof-maribor.com/dozivetja/

Ob ponudbi, ki so jo pripravili na Zavodu za turizem Maribor, ki je zajemala voden ogled Maribora s kozarčkom vina ali soka v Hiši Stare trte, Tradicionalno splavarjenje po reki Dravi, Virtualno doživetje najstarejše trte sveta, so v RRA Podravje – Maribor poskrbeli za ponudbo, ki zajema doživetja širše regije. Od obiska preprosto čudovitih Slovenskih goric, spusta po reki Dravi z doživetjem izpiranja zlata, okušanja pohorske kulinarike in doživetja pohorskih gozdov iz ptičje perspektive in poti kartuzijanov v destinaciji Pohorje, do Fontane vin Vodole ter obiska Muzeja najstarejše trte na svetu.

Ob sprehodu po mestu v teh dneh srečaš precej tujcev, turiste ter udeležence OFEM-a. Kot pravijo se jim zdi mesto ljubeznivo, lepo in daje prisrčen vtis, všeč jim je tudi ponudba, ki jo ponuja kraj. “Mesto je čudovito, malo a res lepo. Všeč mi je. Hiše so lepe, izgledajo starinsko. Samo tekmovanje OFEM je odlična izkušnja. Smo s plavanja, tam je ogromno ljudi, lepo je spoznati nove ljudi, ter poklepetati z njimi,” nam je zaupala športnica. “Arhitektura v mestu je čudovita. In reka. Predvsem pa tisti leseni most, po katerem sva se ravno sprehodila. Všeč nama je tudi Hiša Stare trte, pa tudi hrana” pa povesta turista z nasmeškom na obrazu, ki sta v Mariboru šele nekaj ur.

Po besedah Karmen Razlag, vodje sektorja za turizem RRA Podravje – Maribor RRA so tudi sami zadovoljni z odzivom obiskovalcev. Ob tem je znova poudarila, da je sodelovanje med različnimi deležniki, ki skrbijo za prepoznavnost Maribora s širšo okolico, ves čas tudi sicer njihovo vodilo.

Zraven organiziranih so pripravili še 24 individualnih paketov, kjer so lahko obiskovalci samostojno preverili ponudbo vseh njihovih partnerjev. “Od vožnje z gondolo na Pohorje uživanju v slaščicah, vinu in drugi kulinariki ter wellness tretmajih, ogledu znamenitosti ali koriščenju adrenalinske ponudbe (Pohorjet, kolesarjenje, …)”, je dejala Razlagova. Vse to lahko sicer najdete na : https://www.pohorje-slovenija.si/dozivetja/ofem-dozivetja. 

V živo jih lahko obiščete danes in informacije najdete tudi v centru Maribora. RRA Podravje – Maribor na stojnici na Glavnem trgu, vsak večer med 17:00 in 21:00 predstavlja vse pripravljene programe in ponudbo v celotni regiji in širše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.