21:32, ned, 28. Apr

V četrtek se začnejo Dnevi Arnolda Tovornika, v petek prva predstava in predstavitev knjige o Stanetu Severju





Deveti Dnevi Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi prinašajo zanimiv program predstav. V četrtek se pravzaprav vse začne z razstavo. V petek bo predstavitev knjige o Stanetu Severju, zvečer pa že prva predstava.

Miha Kranjčevič, direktor Hrama kulture Arnolda Tovornika, je povzel vsebino programa predstav, ki se bodo odvile v hramu kulture. Večina predstav je že razprodanih, zato se veseli obiska, saj kaže, da se po koronskem času obiskovalci vračajo v Selnico ob Dravi.

Obiskovalci pa prihajajo iz bližnjega in širšega kroga, ne samo iz Selnice ob Dravi, ampak tudi sosednjih občin in širše, s celotne Dravske doline do Slovenj Gradca, z druge strani pa tudi iz Maribora in okolice.

knjiga Stane Sever, genij na gledališkem odru

V petek bodo predstavili knjigo “Stane Sever, genij na gledališkem odru”. Njen avtor je Marko Košir, ki je opisal Severjeve začetke igralske kariere.

Od tu naprej pa je po Koširjevih besedah šlo samo še navzgor, saj je Sever postal prvak gledališča, v katerem je dobil priložnost. Poudarja, da je Sever odigral izjemno število vlog. Žal je kasneje bil izčrpan, zbolel je in postal po Koširjevih besedah občutljiv. Zapustil je ljubljansko dramo in ustanovil gledališče za enega igralca ter se lotil drame Dostojevskega. O življenju in delu tega genija na gledališkem odru bo več povedano prav na predstavitvi knjige v petek na Dnevih Arnolda Tovornika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.