16:56, sob, 27. Apr

V Durabusu dočakali subvencijo





Na vladi so včeraj potrdili subvencijo podjetju TAM Durabus, za projekt BETIC. V Durabusu odločitev vlade pozdravljajo ter že načrtujejo zaposlitve za okoli 100 ljudi.

durabus

V TAM Durabusu, mariborskem proizvajalcu letaliških in turističnih avtobusov Durabus, naj bi s pomočjo subvencije razvili tudi električni avtobus. Prejeli naj bi okoli 2 milijona evrov finančne podpore, kar je sicer manj od predvidenega zneska, ki so jim ga obljubljali še v času vlade Alenke Bratušek. Kljub temu so z odločitvijo vlade zadovoljni.

Trenutno v Durabusu zaposlujejo okoli 190 ljudi. Po spodbudi za projekt BETIC naj bi odprli še 100 delovnih mest, na katerih naj bi zagotavljali proizvodnjo novih električnih avtobusov, namenjenih tudi mestnemu prometu, ne zgolj letališčem (kakor so avtobusi v njihovi sedanji ponudbi). V podjetju so prepričani, da se bo finančna spodbuda povrnila večkratno.

durabus, slika je simbolicna

Poleg ustvarjenih 100 novih delovnih mest bo projekt, zaradi širitve podjetja, zagotovil tudi druge neposredne prihodke v državni in lokalni proračun, predvsem pa bo ustvaril pomembne nefinančne učinke in prispeval k svetovni prepoznavnosti Slovenije, kakor tudi mesta Maribor in podravske regije,” so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

Več si lahko preberete na tej povezavi .

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.