16:14, čet, 2. Maj

V Framu v Sobi babice Jere kmalu tečaj kvačkanja





V Središču za interperetacijo dediščine, v Sobi babice Jere na Turnerjevi 107 v Framu bodo imeli tečaj kvačkanja. Zanj so potrebne predhodne prijave.

“Nekoč so vse naše babice pletle, vezle, šivale in kvačkale. Časi so se spremenili in današnje mame za vse to preprosto nimamo časa. Otroci pogosto odraščajo samo v svetu digitalne tehnologije. V Sobi babice Jere z zabavnimi tečaji mojstric starih ročnih spretnosti obujamo dediščino in vračamo fino motoriko,” je zapisala Polona Račič iz Središča za interpretacijo dediščine Fram in dodala, da vabi na prvi tečaj obujanja starih ročnih spretnosti. Tokrat se bodo udeleženke in udeleženci učili kvačkanja.

Tečaj za različne generacije

“Natalija Šoba Ternik v svojem podjetju Pisana nitka s kvačko obuja dediščino, motivira, uči, vzpodbuja in ustvarja. V Sobi babice Jere nam bo vsak prvi ponedeljek v mesecu od petih do šestih popoldan predstavila veliko možnosti uživanja v tem ustvarjalnem ročnem delu. V manjših skupinah (največ 15 udeležencev) bomo pričeli s preprostimi izdelki, po 10-urnem tečaju pa bomo že pravi mojstri,” je napovedala tečaj, ki ga bo vodila Natalija Šoba Ternik, in dodala: “Lahko bomo izdelovali tako dekorativne predmete, kot tudi razne kose oblačil.” Tečaj kvačkanja je primeren za vse generacije od šestega leta starosti naprej. Pri mlajših otrocih je potrebna soudeležba odrasle osebe. Potreben material se lahko naroči pri vodji tečaja ali pa ga udeleženci in udeleženke prinesejo zraven. Več informacij o tečaju se dobi preko elektronskega naslova polona.racic@gmail.com, na katerega se je treba za sam tečaj tudi prijaviti. Prijave se zbira do 15. februarja 2024. Prvo srečanje tečaja pa bo v ponedeljek, 26. februarja 2024 v Sobi babice Jere, Turnerjeva 107, Fram.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.