06:08, pon, 6. Maj

V Lenartu ob občinskem prazniku objavili ime častne občanke in dobitnikov občinskih nagrad





Ob občinskem prazniku Občine Lenart je občina izdala brošuro, ki so jo dobila vsa lenarška gospodinjstva. V njej sta nagovora župana in župnika, našteti pa so tudi vsi prejemniki občinskih grbov in dobitnica naslova častne občanke Lenarta. Ne manjkajo niti učenci, ki so v vseh letih bili odlični, zlati maturanti in študenti, ki so prav tako dobili nagrade občine.

Župan Občine Lenart Janez Kramberger je nagovoril občanke in občane, v katerem je najprej zapisal, da niso mogli pripraviti prireditve zaradi koronavirusa, vendar “kljub temu letošnji občinski prejemniki priznanj v tem trenutku ne smejo ostati prezrti, saj so s svojim življenjem in delom pustili poseben pečat pri razvoju in prepoznavnosti naše občine. Vsem prejemnikom priznanj ob tej priliki iskreno čestitamo in se obenem zahvaljujemo za ves vložen trud in delo v to, da se lahko pogovarjamo o lepi in ponosni občini Lenart.” Poudaril je še: “Pozitivna naravnanost je po našem iskrenem prepričanju pravi ključ do uspeha. Vsak na svojem področju smo odgovorni za svoja dejanja. Pri svojih dejanjih moramo biti odgovorni in videti pravice drugih. Povezanost bo tista vrednota, ki bo vse bolj ločevala uspešne od neuspešnih. Kdor bo zmogel podati roko in v poštenem odnosu izvajati zastavljeno bo uspel. Iz srca hvala vsem in vsakomur, ki z lepo besedo in roko v pomoč pomaga, da so naši kraji, predvsem v teh kriznih časih, za življenje vseh nas še lepši.”

Častna občanka je sestra Nikolina Rop
Naslov častne občanke so podelili sestri Nikolina Rop. “Doma je iz Lormanja, v slovenski prostor se je vpisala ne le kot predana oseba redovniškega življenja, pač pa tudi kot izjemna oseba slovenske kulinarike,” je zapisano v obrazložitvi na začetku. Kot mlada je stopila v redovniški red šolskih sester, leta 1975 je začela organizirati kuharske tečaje, najprej v Repnjah pri Vodicah in nato na Brezjah. Kasneje je bila v Zemunu v Srbiji. V začetku devetdesetih let preteklega stoletja pa je začela pisati tudi recepte za tednik Družina. Družina jih je najprej izdala v šestih knjigah, leta 2008 pa je 550 receptov združila v zajetnejšo kuharsko knjigo. Temu je sledila še dopolnjena izdaja. 15 let pa tudi že sodeluje na radiu Ognjišče v oddaji Kuhajmo s sestro Nikolino. Zapisano je še, da je do nedavnega vodila gospodinjske tečaje, za katere je vladalo takšno zanimanje, da so vsa mesta bila zasedena za nekaj let naprej. Njenih tečajev so se udeležili tudi številni Lenarčani. “Letos s. Nikolina obhaja 70. letnico življenja in 50. letnico redovnih zaobljub. S svojim predanim delom, s pogumom, s ponosom, s kulinariko in zglednim redovniškim življenjem je ponesla župnijo in občino Lenart v Slovenskih goricah v številne domove širom Slovenije in sosednjih držav. Ob tem poslanstvu pa je tudi predano služila vrednotam krščanskega življenja. Tako je med vsem ostalim prispevala tudi za promocijo Slovenskih goric, župnije in občine Lenart, za kar prejme naziv ČASTNI OBČAN OBČINE LENART,” je zapisano na koncu obrazložitve.

Prejemniki občinskih grbov
Prejemnik zlatega grba je Karl Vogrinčič, srebrna grba sta dobila Stanislav Vedernjak in Darja Ornik, bronaste grbe pa so dobili Tanja Vintar, Franc Belšak in Irena Hadžiselimović

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.