06:12, pet, 29. Mar

V Lenartu se odpira nova lekarna, občina Sveta Ana izpolnila pogoje za vzpostavitev nove lekarniške podružnice





Ustanoviteljstvo Lekarn Maribor je bilo dolga leta nedorečeno oz. je predstavljalo problem za širitev lekarniške mreže.
S sprejetjem novega Odloka o ustanovitvi javnega lekarniškega zavoda Mariborske lekarne Maribor konec leta 2021 je bilo po dolgih letih prizadevanj ustanoviteljstvo iz obstoječih 6 občin razširjeno na 11 občin, ko so se MO Maribor in občinam Duplek, Starše, Rače Fram, Hoče Slivnica in Miklavž na Dravskem polju v ustanoviteljstvu pridružile še občine Lenart, Ruše, Šentilj, Lovrenc na Pohorju in Sveta Ana.

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je prepoznal prednosti širitve lekarniške mreže in to s sodelovanjem ter podporo županov ostalih občin ustanoviteljic tudi izpeljal. Z novim odlokom so Lekarne Maribor razširile lekarniško mrežo na občine, v katerih so že opravljale lekarniško dejavnost, a te občine še niso bile ustanoviteljice Javnega lekarniškega zavoda Lekarn Maribor in na sosednje občine, v katerih za to še obstaja možnost.

Dodatno se bo ustanoviteljstvo razširilo še na dve občini, saj je Občina Lenart z odstopom dela svojega ustanovitvenega deleža Občini Sveti Jurij v Slov. goricah in Občini Trnovska vas oblikovala gravitacijsko območje, s tem pa bodo skupna prizadevanja z županom občine Lenart obrodila sadove in bodo Lekarne Maribor v Lenartu odprle še eno lekarno.

Prav tako je z vstopom v ustanoviteljstvo Lekarn Maribor občina Sveta Ana izpolnila pogoje za vzpostavitev nove lekarniške podružnice. Širitev lekarniške mreže Lekarn Maribor pa z zgoraj navedenim še ni zaključena, saj je po dolgoletnih prizadevanjih tik pred odprtjem Lekarniška podružnica Slivnica v občini Hoče Slivnica.

V MO Maribor pa je s soglasjem MO Maribor in po dogovoru z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor v sklopu nove Zdravstvene postaje Magdalena v izgradnji nova lekarna Magdalena Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.