09:11, tor, 14. Maj

V mariborskem zdravstvenem domu končno dočakali novo fiziatrijo





V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so danes slovesno odprli nove prostore službe za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, ki so jih po besedah direktorja Jerneja Završnika sanjali več kot tri desetletja. Z rednim delom v novih prostorih bodo začeli 4. januarja.
IMAG1577

“Ko smo lani oktobra na gradbišču naše nove fizioterapije položili temeljni kamen te prostorske in siceršnje sodobnosti, sem dejal, da pričenjamo sanjati uresničitev naših več kot tri desetletja dolgih sanj. Zdaj so te sanje lepa sedanjost in lep obet za prihodnost, zahvaljujoč še eni solidarnosti, tokrat solidarnosti naših občin ustanoviteljic, ki so z združenimi investicijskimi deleži omogočile uresničitev načrta, katerega zametki segajo v obdobje, ko so bili naši ljudje še pripravljeni in zmožni dati svoj prispevek za več znanja in boljše možnosti, ko gre za zdravje,” je ob tej priložnosti izpostavil direktor zdravstvenega doma Završnik.

IMAG1574

Služba za fizikalno in rehabilitacijsko medicino je doslej opravljala svoje delo v več prostorsko ločenih, pretesnih in delno tudi dotrajanih prostorih. Zdaj dobiva novozgrajeni dvonadstropni objekt na dvorišču sedeža zdravstvenega doma v središču Maribora. Ta po besedah vodje službe Bojane Bauman Silič zagotavlja svetle, sodobno opremljene in funkcionalno povezane prostore.

Objekt je zasnovan tako, da ima vsak fizioterapevt svoj kabinet. “Poudarek je na individualnem delu, kot to zahteva sodobna fizioterapija,” je povedala. “Za bolnike predstavlja novi objekt večjo individualnost, saj sta največ dva bolnika v enem kabinetu,” je pojasnila.

Naložba v nove prostore je vredna skoraj 3,5 milijona evrov, od tega je tri milijone evrov zagotovilo 12 občin soustanoviteljic zdravstvenega doma, največ Mestna občina Maribor.

Gradbena dela so se začela oktobra lani. V petih etažah nov objekt zajema dobrih 3400 kvadratnih metrov neto površin.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.