07:27, čet, 16. Maj

V Mariboru primanjkuje oralnih kirurgov





Da je v Mariboru primanjkljaj kadra v oralni kirurgiji, pričajo dolge čakalne dobe na operativne posege. Nanje čaka kar 763 pacientov.

vir: ZD MB
vir: ZD MB

Pomanjkanje kadra v oralni kirurgiji že nekaj časa čutijo pacienti v Mariboru. Problem je nastal zaradi pomanjkanja specialistov oralnih kirurgov v Sloveniji, so nam pojasnili v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru. “Trenutno delajo v Mariboru 2 specialista maksilofacialne kirurgije, 1 specialist oralne kirurgije in 1 specialist za zobne in ustne bolezni s parodontologijo,” so dejali.

Na operativne posege čaka vedno več pacientov

Pričakovana čakalna doba za prvi specialistični pregled na dan 30.6.2016 z oznako hitro je 175 dni in kjer je trenutno število čakajočih 93 pacientov. Z oznako redno na napotnici pa je čakalna doba 239 dni, in trenutno čaka 257 pacientov. Čakalna doba za ambulantne posege je 12 mesecev, v Mariboru nanje čaka 119 pacientov, večji problem pa predstavlja 763 čakajočih pacientov za operativne posege, na katere morajo čakati 22 mesecev. Čakalna doba za posege pa je nekoliko daljša. Za ambulantne posege, na katere čaka 119 pacientov, je potrebno čakati 12 mesecev, za operativni poseg pa je čakalna doba 22 mesecev. Nanjo čaka 763 pacientov. “Kličemo paciente vpisane v čakalno knjigo september 2014, ko sta bila še oba specialista kirurga v delovnem razmerju v ZD Maribor,” so pisno pojasnili.

Rešitev problema vidijo v zaposlitvi novih specialistov oralne kirurgije ali pripravljenosti oralnih kirurgov iz Maribora, oziroma iz Slovenije za podpis podjemne pogodbe z Zdravstvenim domom Maribor. A kdaj to bo, še ne vedo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.