06:00, tor, 21. Maj

V Mariboru z intenzivnim jesenskim podjetniškim programom





V Mariboru se je začel intenziven jesenski podjetniški program Startup Maribor. Ta bo postregel z več kot 30 dogodki, na katerih se bodo kalile podjetniške ideje, ekipe in nova inovativna podjetja mariborske startup skupnosti, so sporočili iz Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru.

slika je simbolična
slika je simbolična

Na prvi delavnici iz jesenske serije dogodkov, ki je potekala v Tovarni podjemov, je v torek več kot 50 udeležencev prisluhnilo Mateju Golobu, soustanovitelju startupa 30Lean, ki je udeležencem predstavil številne konkretne primere iz startup prakse oziroma kaj deluje in kaj ne pri razvoju podjetniških idej.

Od 23. septembra do 15. oktobra bodo zbirali prijave na intenziven enomesečni program Startup Tura. Izbrane ekipe bodo povabili na deloven Startup vikend, ki bo potekal od 23. do 25. oktobra in bo ponudil priložnost za piljenje idej, poslovnih modelov in produktov.

Strokovna komisija bo nato na tako imenovanem Demo večeru 25. oktobra izbrala vsaj pet udeležencev enomesečnega intenzivnega programa, ki bo trajal od 25. oktobra do 25. novembra. Izbrane ekipe bodo prejele podporo v obliki infrastrukture, vsaj 50 ur svetovanja izkušenih mentorjev in karto za podjetniško konferenco Podim.

Organizatorji program izpostavljajo tudi kot priložnost za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo Večer in drugimi zasebnimi investitorji in partnerji, ki želijo podpreti najbolj perspektivne startupe ter jim omogoči hitrejši razvoj produkta in uspešnejši prodor na trg.

Kot pravi vodja Tovarne podjemov Jure Verhovnik, bodo lahko udeleženci jesenske serije startup delavnic od domačih in tujih strokovnjakov pridobili specifična znanja s področja poslovnih, tehničnih ali razvojnih vidikov, ki so pomembna za uspešen zagon in rast startup podjetja.

Projekt podpira tudi Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor, ki je v letu 2015 finančno podprla aktivnosti programa Startup Maribor. Župan je prepričan, da bo mesto Maribor tudi zaradi startup podjetij “dobilo nov in dodaten zagon, ki ga tako nujno potrebuje”.

Medijska hiša Večer bo medtem pri projektu sodelovala kot strateški partner pri organizaciji in izvedbi programa. V okviru Večerove zaveze za spodbujanje startup okolja v Mariboru bo Večer že v času enomesečnega usposabljanja podprl ekipe z lastno infrastrukturo, po koncu tega obdobja pa bo najbolj obetajoče ekipe tudi partnersko, in po potrebi finančno, podprl.

Vzporedno s programom Startup Tura potekajo tudi srečanja Startup Müsli, kjer se ob torkih družijo člani mariborske startup skupnosti. Več informacij je na voljo na spletni strani www.startupmaribor.si, na kateri postavljajo tudi katalog članov mariborske startup skupnosti.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.