00:41, pet, 26. Apr

V Mariboru zaradi energetske krize okrasitev in dogajanje v zmanjšanem obsegu





Pred desetimi dnevi smo se obrnili na Mestno občino Maribor in jih povprašali, kako bo videti letošnji čarobni december. Jasno je bilo že to, da drsališča letos ne bo. To bo, v kolikor bodo Mariborčani stopili skupaj, zaživelo tik ob Mestnem parku. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Okrasitev in dogajanje v zmanjšanem obsegu

“MO Maribor ob napovedani energetski krizi že obravnava in sprejema določene ukrepe za zmanjšanje porabe energije. MO Maribor bo v času energetske krize delovala v skladu z navodili in priporočili države ter enotno z ostalimi primerljivimi občinami. Ker prihajajoča, napovedana energetska kriza sovpada z decembrskim prazničnim dogajanjem in praznično okrasitvijo mesta, je MO Maribor sprejela odločitev, da okrasitev mesta in praznično dogajanje sicer bo, ampak v zmanjšanjem obsegu,” so nam sporočili iz MO Maribor.

Letošnja okrasitev se bo v enem delu dotaknila tudi trajnosti in obnovljivih virov energije, praznična okrasitev se bo prižgala kasneje kot pretekla leta, praznično dogajanje pa bo potekalo v Vilinskem mestu, na Glavnem trgu in na Trgu Leona Štuklja.

“V luči omenjenih ukrepov, je bila sprejeta odločitev, da drsališča tokrat v sklopu praznične okrasitve s strani MO Maribor ne bo, saj na podlagi izkušenj iz preteklih let ocenjujemo, da bi strošek porabe električne energije za obratovanje drsališča znašal od 10.000 – 14.000 EUR odvisno od velikosti drsališča, vremena, ali je pokrito. Mestna občina Maribor skupaj s svojimi javnimi zavodi pripravlja zanimive in dodatne vsebine za drsanje v Ledni dvorani, med drugim tudi dodatne termine drsanja in različne programe in tematska drsanja,” so še dodali.

Vse podrobnosti bodo predstavili skupaj s partnerji na novinarski konferenci naslednji teden.

Morda vas zanima tudi:

Maribor decembra bolj kot ne v “temi”: Skopa okrasitev, bi lahko varčevali drugače? – TUKAJ

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.