06:50, pet, 17. Maj

V Občini Pesnica zaživel projekt Prostofer





V Občini Pesnica je to leto zaživel nov projekt za mobilnost starejših.

Župan Občine Pesnica Grega Žmak je zapisal: “Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Vendar pa so prostoferji v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz avta: pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo nesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah. To so ljudje z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.”

Komu je namenjen prostofer?

Vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

In kako deluje?

“Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov,” zapiše Žmak.

Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.
Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Kandidati za voznike lahko svoj interes sporočijo Moniki Buser, telefon 02/654-2-310 ali preko e-pošte: monika.buser@pesnica.si

FOTO: Facebook Zlata mreža, slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.