09:06, pon, 29. Apr

V Občini Rače – Fram vre, kandidat odstopil od kandidature za župana





Pred dneva dnevoma smo poročali, da sta vsaj dva kandidata že uradno napovedala svojo kandidaturo za župana, in sicer Sebastijan Soršak in Samo Rajšp.

Sebastijan Soršak, ki je trenutno podžupan v funkciji opravljanja županske funkcije, je nam je v torek zaupal, da je svojo kandidaturo že tudi uradno oddal. A le dan kasneje preobrat. Sebastijan Soršak je v dolgem zapisu na Facebooku najavil, da od kandidature odstopa. Kaj je bil povod za odločitev, nam ji uspelo izvedeti, saj se na naše klice ne odziva.

Za pojasnila ni dosegljiv

Smo pa neuradno uspeli izvedeti, da je bilo dan pred to njegovo odločitvijo izjemno pestro dogajanje na občinski seji. Svetniki so namreč določene točke iz dnevnega reda umaknili, hkrati pa so, več kot je v navadi v Občini Rače – Fram, tudi razpravljali ter spraševali. Sebastijan Soršak očitno tega ni pričakoval in je to razumel kot napad nanj. Za Facebooku je med drugim zapisal: “Še preden sem se uspel dodobra predstaviti, pokazati svoje znanje, svoje sposobnosti, dobrosrčnost in dobro sposobnost vključevanja v okolje, so mi dali vedeti, da pa si tega nekateri ljudje pač ne želijo. In tako se je rušenje posameznika začelo. Tudi prav.”

Sebastijan Soršak je v zapisu še dodal: “Odstop od kandidature, je moja največja zmaga! Zmaga je zato, ker sem sprevidel zavist, škodoželjnost, uničevalnost,… Če se še malo cinično izrazim, nekaj gnilega, ki smrdi! In verjemite mi, škoda je mojega zdravja, mojega časa, mojega zaupanja in navsezadnje mojega sebe, da bi vse to delil s takšnimi ljudmi! In seveda dopustil, da me v ta smrad potegnejo s seboj.”

Prejeli so vlogo za odstop od kandidature

Smo pa zadevo preverili na občinski volilni komisiji (OVK), glede na to, da je svojo kandidaturo Soršak tudi že oddal. Tam so nam zaupali, da so včeraj, 13. aprila, dobili vlogo za odstop od kandidature. Ker rok za vložitev še ni potekel, je to mogoče izvesti tako, da se le odda vloga, s tem pa se bo občinska volilna komisija na seji, 21. aprila, samo seznanila. Trenutno tako za župansko mesto uradno ni vložena še nobena kandidatura.

Imajo pa kandidati in kandidatke čas, da kandidaturo vložijo vse do 20. aprila do 19. ure. Samo Rajšp nam je zagotovil, da kandidaturo ima v prihajajočih dneh namen vložiti, če se bo za to odločil še kak drug kandidat, pa bomo, če ne prej, izvedeli 20. aprila zvečer.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.